Karayolları yıktığı köprüyü yapmadı! Çocuklar okula gidemiyor

Abone ol

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Hisarönü’nü Datça yoluna bağlayan köprü, Karayolları tarafından kasım ayında yıkıldı. Köprü hala inşa edilmediği için öğrenciler okula gidemiyor.

AKP hükümeti sık sık duble yollarla övünürken Muğla’nın Marmaris ilçesinde çocukların okuldan kopmasına neden olan bir skandal yaşandı. Hisarönü’nü Datça yoluna bağlayan köprü, Karayolları tarafından kasım ayında yıkıldı. Köprü hala inşa edilmediği için öğrenciler okula gidemiyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Hisarönü’nü Datça yoluna bağlayan köprü, Karayolları tarafından kasım ayında yıkıldı. Yeni köprünün inşası için ise bir taşeron firmasıyla anlaşıldı. Söz konusu firma, 15-20 gün faaliyet gösterdi. Ancak inşa edilmek istenen köprü, kötü hava şartları nedeniyle sular altında kaldı. Bu nedenle de 7 mahalledeki toplam 270 öğrenci, Hüseyin Durmaz İlkokul ve Ortaokulu’na ulaşım sağlayamıyor.

ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR

Konuya ilişkin Hisarönü Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Taştekin ile Eğitim Sen’den Cihan Şen BirGün gazetesinden Rıfat Kırcı'ya konuştu.

Muhtar Taştekin, şu ifadeleri kullandı: “Köprü yıkımı zamansız yapıldı, Karayolları kendisi yıktı sonra taşerona verdi. Firma 15-20 gün çalışıp makinelerini topladı gitti. Okul yolu üzerine yapılması gereken köprü bu. Başta Hisarönü Orhaniye, Turgut, Selimiye, Bozburun’a kolaylık sağlayan bir yoldu burası. Vatandaşlar ulaşımı şu anda orman yollarında sağlamaya çalışıyor. 7 köyün ulaşım yoluydu burası. Çocuklar okula gidemiyor. Biz köprünün bir an önce yapılmasını istiyoruz.”

ULAŞIM AKSIYOR

Eğitim Sen’den Cihan Şen ise bölgede yaşayan öğretmenlerin de okullara ulaşımda sıkıntılar yaşadığını söyledi: “O okul, birkaç tane mahallenin taşıma öğrencilerini alıyor. O köprü Datça yoluyla Hisarönü birbirine bağlıyor. Ancak köprü yıkık olduğu için öğrenciler okula gelemediler. Eğitim öğretim aksadı. Öğretmenler de ulaşım sağlayamadı okula. Hisarönü’ndeki okulda eğitim öğretim aksadı.”

Sancaktepe'ye şehit ateşi düştü Güncel 3 milyonluk vurguna poşulu operasyon Güncel AKP'li olmayan esnafa asılsız ceza iddiası tepki çekti! Güncel Antalya'da hareketli dakikalar! Güncel