Kastamonu Entegre'ye teknoloji ödülü

Abone ol

Kastamonu Entegre’nin yenilenebilir temiz enerji üretimi projesi ödül aldı.

Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre’nin yenilenebilir temiz enerji üretimi projesi, TÜBİTAK, TÜSİAD ve TTGV tarafından yürütülen 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında “Üniversite-Sanayi İş Birlikleri” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninde firma adına ödülü, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız aldı.

AR-GE ve inovasyon alanındaki çalışmaları ve üniversitelerle işbirlikleri ile öne çıkan Kastamonu Entegre, “Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” projesi ile 13. Teknoloji Ödülleri kapsamında “Üniversite-Sanayi İş Birlikleri” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Yeni teknoloji, yenilikçi ürün ve süreç geliştirilmesini özendirmek amacıyla TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan 13. Teknoloji Ödülleri’nde bu yıl, 8 kategoride 45 finalist proje yarıştı.

20 Kasım Salı günü Sabancı Center’da düzenlenen, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninde firma adına ödülü, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız aldı. TÜBİTAK- TEYDEB desteği ile yürütülen “Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” projesi hem sürdürülebilirlik, ekonomi ve çevre alanlarında sağladığı katma değer, hem de Gebze Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirilen kapsamlı Ar-Ge işbirliği ile öne çıktı.

Projenin, kurumun genel sürdürülebilirlik stratejisi ile bağlantılı olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ar-Ge ve inovasyon odaklı yönetim yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdüren Kastamonu Entegre, yurt içi ve yurt dışı üretim tesislerinde, tüm süreçlere yönelik iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını aralıksız yürütmektedir. Üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine inanan ve kolektif çalışma prensibiyle sektörde örnek projeler oluşturan şirketimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK desteklerini büyük bir motivasyon kaynağı ve fırsat olarak görmektedir. Bundan sonraki süreçte de sürdürülebilir yüksek katma değerli üretime katkı sağlayacak projeler geliştirmek adına Ar-Ge çalışmalarımıza Teknopark-İstanbul’da devam edeceğiz.”

“Atık Biokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” Projesi Hakkında

Kastamonu Entegre Gebze tesislerinde, mevcut sekiz farklı yakıt türünden faydalanmak amacıyla geliştirilen bu projeyle, üretim tesislerinde proses sırasında ortaya çıkan atık biokütlelerin yakılmadan, devreye alınan gazlaştırma tesisinde verimli bir şekilde enerjiye dönüştürülüp gazlaştırılması ile bertarafı sağlanıyor.

Ulusal ağaç bazlı panel sektöründe ilk defa Kastamonu Entegre tarafından kullanılan bu teknolojiyle, daha az yatırım maliyeti ile hem yüksek enerji verimi sağlanıp hem de atık yönetimi daha etkin bir şekilde gerçekleşmektedir.

TÜBİTAK- TEYDEB desteği ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen bu proje, sürdürülebilirlik noktasında, hem ortaya çıkan tesisin istihdama, çevreye ve ekonomiye olan olumlu katkıları hem de sektör içi ve sektör dışı; ulusal ve uluslararası düzeyde referans olacak bir potansiyele sahiptir. Bu proje “2018 ICCI Enerji Ödülleri” kapsamında verilen "Biyokütle ve Atık" kategorisinde ödüle de layık görülmüştür.

Kastamonu Entegre Hakkında

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2017 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahiptir.

2017 yılında 550 milyon dolar yurt dışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.3 milyar dolar ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır.

Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya, Amerika ve Bosna Hersek’te olmak üzere 19 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 6.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemi belgelerine sahiptir. Medepan markalı MDF ürünleri için müşteri talebine istinaden E0 ve CARB Phase2 (California Air Resources Board) belgeli ürün üretebilmektedir.

Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır ayrıca “Floorpan” ve “Artfloor” markalı laminat parke üreten tesisleri, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını, ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahiptir.

Bütçe Kanunu teklifi kabul edildi Ekonomi Berat Albayrak'tan yeni enflasyon açıklaması Ekonomi Motorine indirim yapıldı! Bu geceden itibaren geçerli olacak Ekonomi Dev otomobil markasında flaş ayrılık Ekonomi