Kılıçdaroğlu: Daha önce 'evet' dedik, ne yaptılar?

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye - Irak tezkeresine "Hayır" deme gerekçelerini anlattı. "Kendi ülkemizde yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak zaten tezkereye hayır demek zorundayız, biz Kuvayi Milliyeciyiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik Kolları Kurultayı’nda açıklamalarda bulundu. Suriye tezkeresine neden 'hayır' dediklerini bir kez daha anlatan Kılıçdaroğlu, "Daha önce gelen tezkereye ‘evet’ demiştik. Ne oldu, ne yaptılar? Evet dedik de ne yaptılar? Beklentilerimizi karşıladılar mı? 33 askerimiz şehit edildiğinde hesabını sormak yerine gittiler, başka bir ülkenin egemen güçlerinin kapısında dakikalarca beklediler" diye konuştu.

'BİZ KUVAYİ MİLLİYECİYİZ'

Partisinin Gençlik Kolları Kurultayı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, Suriye tezkeresine 'hayır' deme kararının 'doğru' olduğunu vurgulayarak, "Eğer Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorsak, toprağa basmış olan yabancı asker postallarını atmışsak, bizler kendi ülkemizde yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak, zaten tezkereye ‘hayır’ demek zorundayız. Biz Kuvayi Milliyeciyiz" dedi.

'EVET DEDİK NE YAPTILAR?'

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha önce gelen tezkereye ‘evet’ demiştik. Ne oldu, ne yaptılar? Evet dedik de ne yaptılar? Beklentilerimizi karşıladılar mı? 33 askerimiz şehit edildiğinde hesabını sormak yerine gittiler, başka bir ülkenin egemen güçlerinin kapısında dakikalarca beklediler. Benim ağırıma gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ağrıma gidiyor. Türkiye böyle bir tabloyu hiç yaşamamıştı.

'İLK BİR HAFTA İÇİNDE SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ ORAYA GİDECEK'

Biz milliyetçiyiz, devrimciyiz, halkçıyız. Bunları unutmayın, 6 okumuzu. Kendi toprağımız, halkımız için yeri ve zamanı geldiğinde hayatımızı seve seve veririz. Kendi toprağını terk edip, bayrağını indiren ve Süleyman Şah Türbesi’ni kaçıranları tarih affetmeyecektir. Siz de affetmeyin. Söyledim, ilk bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi oraya gidecek ve bayrağımız gönlere çekilecek.

Biz Bülent Ecevit’in de geleneğinden geliyoruz. Buyurun Kıbrıs’ta katliam vardı, ne yaptı Kıbrıs’a barışı getirdi. Egemen güçler bizi sevmez, ben de biliyorum. Biz bu ülkenin hamuruyuz. Bu ülkenin vatandaşıyız. Bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Terörle mücadele eden polis ve askerlerimiz var. Eksi 40-45 derecede şehit, gazi oluyorlar, hayatlarını yitiriyorlar. Bu ülke için.

Sen bunları bırakıyorsun, ‘Efendim Türkiye’ye yabancı askerleri getireceğiz’. Yabancı asker niye bizim teröristlerle mücadele etsin ki? Onların geliş amaçları başkadır, hepinizin bunu çok iyi bilmesi lazım. Dolayısıyla CHP’li olmak farklı bir şeydir. CHP’li olmak bayrağını, vatanını, insanını sevmek, tarihine sahip çıkmak demektir: CHP’li olmak fakir, fukara, gurebanın yanında olmak, kadına kalkan ele müdahale etmek demektir. CHP’li olmak hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye istemek demektir…"

Tunç Soyer, çağrısını yineledi: Bıçak kemiğe dayandı! Siyaset MHP'li İlknur Fidan darp raporu aldı, eski eşinden şikayetçi oldu! Siyaset Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu, 43. İstanbul Maratonu'na yan yana katıldı: '2023' detayı dikkat çekti Siyaset Çocuklardan Selahattin Demirtaş'a mektup ve harçlık: 'Umudunu kaybetme, hayata gülümse' Siyaset