Kılıçdaroğlu, ev hanımlarıyla bir araya geliyor: Saray neye yol açtığını onlardan dinlesin!

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni zamlarla ilgili konuşmak üzere ev hanımlarıyla bir araya geleceğini duyurdu. "Saray neye yol açtığını onlardan dinlesin" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) peş peşe faiz indirimi kararı verdiği dönemde dolar/TL kuruyla doğru orantılı şekilde yükselişe geçen fiyatlar, döviz kurlarının açıklanan yeni sistem sonrası gerilemesine rağmen düşmedi.

Kamuoyunda oluşan indirim beklentisinin aksine yeni zamlar yapıldı. Son olarak yeni yılla birlikte doğalgaza yüzde 25, elektriğe yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarsa yüzde 125 zamlandı. Ayrıca boğaz köprüleri ve Avrasya Tüneli geçiş ücretleri de arttı.

Gelişmeler karşısında harekete geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13:00'da ev hanımlarla bir araya geleceklerini duyurdu. Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Yeni yıla dair küçük bir umudu bile çok gören Saray, hanelerin üzerine yeni zamlar yağdırdı. Kara kış zaten ağırdı, şimdi daha da ağırlaştı. Ev hanımları ile birlikte hane ekonomisini konuşmak için saat 13.00'te halkımızla buluşacağız. Saray neye yol açtığını onlardan dinlesin."

Kılıçdaroğlu 'rekabet' tartışmalarına noktayı koydu: 'Biraz daha konuşsunlar' diyerek gülüyoruz Siyaset Cumhur İttifakı üye kaybederken Millet İttifakı kazandı: İşte 2021'de siyasi partilerin üye sayısı Siyaset Mersin'de miting için verilmeyen meydana Kılıçdaroğlu ve Akşener birlikte çıkıyor Siyaset Zülfü Livaneli: Demirtaş’ı, İmamoğlu’nu ve çeşitli isimleri hedeflerine koymuşlar, yok etmek istiyorlar Siyaset