Kılıçdaroğlu: Uğur Dündar sizler için mücadele etti

Abone ol

Usta gazeteci Uğur Dündar'ın 50. meslek yılı dolayısıyla hazırlanan “Uğur Dündar: Usta gazetecinin sıra dışı serüveni” başlıklı belgeselin Ankara Galası, Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Usta gazeteci Uğur Dündar'ın 50. meslek yılı dolayısıyla hazırlanan “Uğur Dündar: Usta gazetecinin sıra dışı serüveni” başlıklı belgeselin Ankara Galası, Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Yönetmenliğini Gökmen Ulu'nun yaptığı 82 dakikalık belgeselin Ankara’daki ilk gösterimi salonu dolduran izleyicilerden tam not aldı.

Büyük bir ilgiyle izlenen ve temposu hiç düşmeyen belgeseli; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri Gamze Taşcıer, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda bürokrat da Başkentlilerle birlikte izledi.

Topluma hizmet edeni toplum asla unutmaz

Belgeseli izlerken anılarının canlandığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “ Uğur Dündar en zor koşullarda gazeteciliğin hakkını veren bir yiğitti. Onun hakkını teslim etmek sizlere düşüyor. Çünkü o, sizler için mücadele etti. Sizler için kavga verdi. Gazetecilik bir kamu görevidir. Yasama yürütme yargı dediğimiz 3 erkin yanında çağdaş demokrasilerde dördüncü erkin adı medyadır. Medyayı medya yapan, medyayı güçlü kılan da halkın desteğidir. Eğer halkın sorunlarına eğilir, o sorunları, sorunları çözme iradesinde olan kişiye götürürseniz ve sorunu çözdürürseniz, gazeteci hayatının en mutlu gününü yaşar. Çünkü o sorunu yakalamıştır. Ayrıntılarını kamuoyuna aktarmıştır ve sorunu çözmesi gereken makam sorunu çözmek zorunda kalır. Bu nedenle gazetecilik bir kamu görevidir. İşte Uğur Dündar bir kamu görevlisidir. Ben şunu gayet iyi biliyorum. Topluma hizmet edeni toplum asla unutmaz” diye konuştu.

Hakikat eninde sonunda hedefine mutlaka ulaşıyor

Kısa bir konuşma yaparak Başkentlilere desteği için teşekkür eden Uğur Dündar, “Hayatım boyunca bir güç önünde eğildim. O da sizlerin, halkımızın gerçekleri öğrenme hakkı. Onun dışında hiçbir gün beni önünde eğip bükemedi. Çok ağır bedeller ödedim. İftiralara uğradım. En acımasız çetelere öldürülmek üzere havale edildim. Ama çok şükür bu günlere ulaştık. Şunu yürekten söylüyorum. Hakikat eninde sonunda hedefine mutlaka ulaşıyor ” dedi.

Belgesel gösterimi sonrasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte usta gazeteciye teşekkür ederek YENİMEK kursiyerlerinin el emeği çini vazo ve çiçek hediye etti.

Fatih Portakal'dan Binali Yıldırım'a cemaat tepkisi Medya RAND: Medya dilinde değişim yaşandı Medya Medyaya 'Ekrem İmamoğlu' talimatı verildi Medya Ahmet Hakan: Rakip kanalda bir 'sunucu' var... Medya