Kılıçdaroğlu'ndan Serik'teki '500 bin liralık rüşvet' iddiaları hakkında açıklama

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Serik Belediyesi’nin Belek ve Kadriye’de günübirlik alanlardaki işletmeler için 500 bin Türk Lirası rüşvet aldığı iddialarına ilişkin konuştu.

AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u önceki başkanın 500 bin Lira rüşvet aldığını bilmelerine rağmen sessiz kalmakla suçlamasının ardından ortaya çıkan rüşvet skandalı gündeme oturmuştu.

Kılıçdaroğlu, Yeniçağ gazetesinin YouTube kanalında gazeteci Orhan Uğuroğlu'nun konuk olduğu canlı yayında, gazetecilere gönderdiği mesajında bu iddiaları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Hepsinin yüzüne bakarak, "500 bin liralık rüşveti kim aldı" ve dönüp de Turizm Bakanı'na "Eğer bu konuda bir şey yapmadıysanız yazıklar olsun size" diyor. İçişleri Bakanı'nı çağıracağım diyor. İçişleri Bakanı'ndan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Saray sosyetesinden ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Ama yolsuzlukları yazdı diye Murat Ağırel hapiste mi? Hapiste" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'darbe' iddialarına yanıt: Ne zamanki CHP iktidara yakındır, darbe söylemleri hep olur

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

GAZETECİLERE MESAJ

Gazeteciler, bizim bildiğimiz, bize söylenen, gazetecilerin onların örgütlerinin bize aktardığı şu; gazeteci kalemini satmaz. Gazeteci kalemini kiralamaz, gazeteci yazamıyorsa, talep üzerine yazı yazmıyorsa o zaman kalemini kırar. Gazetecilik kamu görevidir, halk adına yazar, millet adına yazar. Yani milletin, sesi kulağı gözü gazetecidir. Gazeteci ne yapar, gücü denetler. Yanlış mı yapıyor doğru mu yapıyor. Doğru yapıyorsa tamam, yanlış yapıyorsa oturur yazar ve yanlışı niçin yaptıklarını da sorgular.

SERİK'TEKİ RÜŞVET İDDİALARI

Antalya Serik'te 500 bin lirayı kim aldı? Belediye Başkanı çıktı, iki bakan var orada, vali var orada, MHP milletvekili var orada, AKP milletvekili var, diğer belediye başkanları var orada. MHP'nin, AKP'nin il ve ilçe başkanları var. Hepsinin yüzüne bakarak, "500 bin liralık rüşveti kim aldı" ve dönüp de Turizm Bakanı'na "Eğer bu konuda bir şey yapmadıysanız yazıklar olsun size" diyor. İçişleri Bakanı'nı çağıracağım diyor. İçişleri Bakanı'ndan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Saray sosyetesinden ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Ama yolsuzlukları yazdı diye Murat Ağırel hapiste mi? Hapiste. Doğru haber yaptı diye Barışlar içeride mi? İçerde. Doğru habere tahammül edemiyorlar. FETÖ döneminde de olmuştu, aynı taktikleri kullanıyorlar.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan Ensar Aytekin'e: YÖRSAN bizi ilgilendirmiyor Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in 'Memleket Masası' çağrısına: Hepimiz evet diyelim Siyaset Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Ebru Asiltürk: İstanbul Sözleşmesi aile yapısına atılan bombadır Siyaset Nagehan Alçı: CHP'deki solcular askeri darbe değil ama devrim istiyor Siyaset