Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Soylu'nun istifa iddialarına çarpıcı yorum! Bahçeli'ye de çağrıda bulundu

Abone ol

Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında Sedat Peker'in hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa tartışmalarına değindi.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Youtube kanalında yayınladığı video ile hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa tartışmalarına değindi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Liderlerle Söyleşi programında Gazeteciler Suat Toktaş, Gökmen Karadağ, İpek Özbey ve Ozan Gündoğdu'nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sedat Peker - Süleyman Soylu' tartışmasına ilk yorum

ÜSTÜNÜ KAPATALIM DİYE AYRIL DİYEBİLİRLER!

Kılıçdaroğlu, Halk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın "Süleyman Soylu'nun istifası ile sonuçlanabilir mi?" sorusu sonrası "İstifa bu tartışmanın tartışılmasını engellemeye yönelik olabilir. "Ayrıl da bu tartışmalar olmasın. Üstünü kapatalım" diye. Bence hiç istifa etmesin kapı gibi yerinde dursun. Çıksın açıkca "Ben onların arkasındayım" desin. Niye söylemiyor?" yorumunda bulundu.

Süleyman Soylu görevden mi alınacak? Yılmaz Özdil'den çarpıcı Sedat Peker paylaşımı

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hiç bilmiyorum, istifa eder etmez. Kişilerin istifa edip etmemelerinin çok önemi yok aslında. İstifa etsen ne olur etmesen ne olur? Sorunun temelinde haksızlık, hukuksuzluk var. Hukuk yok, anayasa yok, yasalar yok! Bir kişinin iraderis her şeye egemen olmuş durumda

Süleyman Soylu gider, yerine aynı pozisyonda başka birisi gelir. Ruhsar (Pekcan) Hanım, Ticaret Bakanı gider yerine aynı felsefede birisi gelir. Tarım Bakanı (Bekir Pakdemirli) ne diyordu Allah aşkına; Çiftçi çok çalışır, az kazanır.

Mantığa bakın, ne demek çiftçi çok çalışacak az kazanacak. Neden çiftçinin kaderi böyleymiş! Söylenecek laf mı bunlar, ama söyleniyor.

İstifa bu tartışmanın tartışılmasını engellemeye yönelik olabilir. "Ayrıl da bu tartışmalar olmasın. Üstünü kapatalım" diye. Bence hiç istifa etmesin kapı gibi yerinde dursun. Çıksın açıkca "Ben onların arkasındayım" desin. Niye söylemiyor?

Bahçeli de söylesin, "Gittim mafya liderini (Alaattin Çakıcı) hapishane ziyaret ettim gerekirse hepsini kucaklayacağım" desin.

Millet gerçeği bunlar yerlerinde kaldığı zaman öğrenecektir. Yerlerinde kaldığı zaman milletin başına ne belalar açtığını görecektir.

Erdoğan da kalsın seçimlere kadar! Bütün bu olaylarda konuşuyor mu? Ne söyleyecek. Merak ediyorum ne söyleyecek? Eskiden "Mafya düzenine karşıyız, çetelere karşıyız. O dönem bitti" diyordu. Peki bunlar ne Allah aşkına? Başka bir dönemde mi oldu? Belki şunu söyleyebilir; "Bunları da Kılıçdaroğlu tembihledi, yaptı."

Dünya kadar palavra atıyorsunuz. Siyasette bu kadar yalan üretildiğini hiç görmedim. Dünya kadar yalan üretiyor bunlar, yalanla milleti kandıracaklarını sanıyor bunlar. "

Kılıçdaroğlu'ndan HDP, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ittifak açıklaması

KILIÇDAROĞLU'NUN SÜLEYMAN SOYLU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

Fahrettin Altun ava giderken avlandı: Öyle bir belge geldi ki... Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan 'Sedat Peker - Süleyman Soylu' tartışmasına ilk yorum Siyaset İYİ Parti'den çok konuşulacak paylaşım! Erdoğan'ın videosuna altyazı eklediler Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan HDP, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ittifak açıklaması Siyaset