Kilt giyen Sefo'ya bir garip linç girişimi! Geleneksel kıyafeti 'küreselciler'e bağladı

Abone ol

Sefo'nun İskoçya ziyaretinde ülkenin geleneksel kıyafeti olan etek biçimindeki kilti giymesi üzerine cinsiyetçi saldırılar da içeren linç girişimi başladı. Ancak kiltin küreselcilere bağlanması şaşkınlık yarattı.

Ünlü rapçi Sefo, İskoçya ziyaretinde ülkenin geleneksel kıyafeti olan etek biçimindeki kilt giyerek poz verdi. Sefo’nun ‘Scotishman’ paylaşımı üzerine iktidara yakın isimler ve gericiler tarafından kısa sürede linç kampanyası başlatıldı.

Sefo, kilt giymesi nedeniyle Türkiye'nin ahlakını bozmakla ve Türklüğe zarar vermekle suçlandı. Cinsiyetçi yorumlar linç kültürünün tehlikesini ortaya koyarken etek giymenin ikinci sınıf insan olmakla eş değer tutulması da skandalın boyutunu gözler önüne serdi.

AKILALMAZ SUÇLAMALAR!

İktidara yakın Said Ercan, Sefo’ya yönelik linç kampanyasını başlatan isim oldu. Ercan Sefo’nun paylaşımına “Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız” yorumunu yaptı.

Ercan'ın yorumuna cevap veren Sefo ise “O zaman İngilizce sayfa açmasaydın dallama. Yani sen ingilizceyi Türklere empoze etmeye çalışan bir İngiliz ajanısın. Seni dünyanın her yerinden kudurtmaya devam edeceğim” dedi.

KİLTİ KÜRESELCİLİĞE BAĞLADI!

Genç şarkıcının kendisine verdiği cevabı Instagram hesabından yayınlayan Said Ercan, şu sözlerle sitem etti: "Neden hiç şaşırmıyorum! Hiç yanılmıyorum! Daha önce İstanbul'a Yunanca 'constatinopole' diyen bu kişiye eleştirmiştim dijital ailemize 'salak' demişti şimdi etek giydi diye tepkimi gösterdim bana ettiği hakaretlere bakın! Çok şımarttılar bunları, Türkiye'de kazanıp yurtdışında harcayan ve beni hedef gösteren bu şahıs hakkında yarın avukatım hakaret davası açacak! Dünyanın her yerinden beni kudurtacakmış! Kimsin sen rezil? Dünyanın her yeri senin olsun ben Anadolu'dan bu topraklarından dünyaya seslenmeye, küresel dünya düzenine karşı gelmeye devam edeceğim! Etekli şey sen önce büyüklerle nasıl konuşacağını öğreneceksin! Sonra da özür dilemeyi öğreneceksin! Ben senin gibi İngiliz kafalı küreselcileri yola getirmek için İngilizce hesap açtım! Ve bu kişiyi çağıran belediyeler artık hepinize tepki göstereceğim şimdiden söylemiş olayım!" dedi.

Kendisini ‘yazar’ olarak tanımlayan Said Ercan’ın #SefoHaddiniBil tagi kısa sürede destekçilerinin de yargımıyla linç kampanyasına dönüştürüldü.

Öte yandan Sefo’ya kısa sürede çok sayıda destek de geldi.

Sefo'ya gelen desteklerin bir kısmı şöyle oldu:

"Göz göre göre gelen katliam" Gündem 'Susmuyoruz' demek suç delili sayıldı! Kaymakamlıktan gazetecilere ve Fincancı'ya destek eylemine yasak Gündem Mahkemeden şarkıcı Gülşen'in itirazı hakkında karar Gündem Balıkesir'de korkutan deprem: AFAD büyüklüğünü açıkladı Gündem