KKTC'den getirilen 186 kişi, Muş'taki yurtta karantinaya alındı

Abone ol

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Türkiye'ye getirilen 186 Türk vatandaşı, Muş’taki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait öğrenci yurduna yerleştirilerek, 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla 186 Türk vatandaşı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) kalkan uçakla Muş Sultan Alparslan Havalimanı’na getirildi.

Uçaktan inenler sağlık ekiplerinin buradaki kontrollerinin ardından polis ve AFAD ekipleri eşliğinde otobüslerle, dezenfekte edilerek hazır hale getirilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Müştakbaba Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Karanfillerle karşılanan ve yurtta 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçlarının ise Muş Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Ayrıca karantinada kalacak olan vatandaşlar için yurttaki tüm hazırlıklar tamamlanırken, karantinada kalacak misafirlerin odalarına el dezenfektanı, kişisel bakım ürünleri, çay, şeker, diş fırçası ve macunu ile havlu ve terlik bırakıldığı öğrenildi.

İstanbul'da 5 katlı binada çıkan yangında can pazarı Güncel Antalya'ya gelen 2 mahkumun koronavirüs testi pozitif çıktı Güncel Batman'da koronavirüse yakalanan 1 aylık bebekten sevindiren haber Güncel Koronavirüs tedavisi gören Ürolog Cemal Özkan'dan acı haber Güncel