Koronavirüs aşısında dolandırıcılığa karşı nelere dikkat edilmeli?
Covid-19 salgınına karşı geliştirilen ilk aşı adaylarının birden çok ülkede dağıtım ve uygulama öncesi onay süreçlerinde sona geliniyor.
Covid-19 salgınına karşı geliştirilen ilk aşı adaylarının birden çok ülkede dağıtım ve uygulama öncesi onay süreçlerinde sona geliniyor. Ancak Amerikalı yetkililer bu süreçte meydana gelebilecek dolandırma olaylarına karşı halkı uyarıyor.
Euronews'da Hüseyin Koyuncu'nun haberine göre; ABD İç Güvenlik Bakanlığı ortaya çıkabilecek olası dolandırıcılık vakalarına karşı bir uyarı metni yayınladı.
Aşı konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağıran kurum 7 hususa dikkat çekti
Covid-19 aşısını temin edebilmek için her zaman lisanslı bir tıp uzmanına danışın.
Doktorunuzun aşıyı uygulamak için onay aldığından emin olun.
İnternet üzerinden Covid-19 aşıları veya tedavilerini satın almayın.
Çevrimiçi bir eczaneden Covid-19 aşıları veya tedavilerini satın almayın.
Size yapılan aşı veya "mucize tedaviler" için yapılan teklifleri dikkate almayın.
Aşılar ve tedavilerle ilgili kısa mesajlara, e-postalara veya çağrılara yanıt vermeyin.
Sosyal medyadaki aşı ve tedavi reklamlarına karşı oldukça dikkatli olun.
Moderna: Covid-19 aşısının ABD ve Avrupa’da acil kullanımı için başvuracağız
Diğer taraftan, bugün biyoteknoloji şirketi Moderna, test sonuçlarında yüksek etkinliği kanıtlanan, Covid-19 karşı geliştirdikleri aşının ABD ve Avrupa’da acil kullanımı için başvuru yapacaklarını açıkladı.
Moderna'dan yapılan açıklamada aşının, 196 Covid-19 vakasının katıldığı son test sonuçlarına göre virüse karşı en az yüzde 94 etkili olduğunun belirlendiği kaydedildi.
Pfizer ve Alman ortağı BioNTech, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) Covid-19 aşı adayının acil kullanımına izin vermesini istedi.
FDA'nın bilimsel danışmanları, Pfizer'in talebini gözden geçirmek ve FDA'ya bir öneri göndermek için 10 Aralık'ta halka açık bir toplantı yapacak.
Yetişkinlerde yapılan klinik denemelerde Pfizer ve Biontech'in aşı adayı yüzde 95, Moderna'nın aşı adayı yüzde 95,4, AstraZeneca ve Oxford aşısı ise tek doz uygulamada yüzde 70, bir yarım ve bir tam doz uygulamada yüzde 90 etkili oldu.