Koronavirüs aşısının tahmini fiyatı açıklandı

Abone ol

ABD'li ilaç devi Moderna'nın 30 bin kişi ile üçüncü faz testlere başladığı COVID-19 aşısının tahmini fiyatı açıklandı.

Financial Times özel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Moderna'nın koronavirüs aşısını 50 ila 60 dolar arasında fiyatlamayı planladığını bildirdi.

Aşı çalışmalarına ilk başlayan şirketlerden olan ve ABD hükümetinden de 1 milyar dolara yakın maddi destek alan Moderna, hafta başında yaptığı açıklamada üçüncü faz testlerin başladığını ve 30 bin kişinin katılacağını duyurmuştu.

Financial Times haberinde, aşının bir dozunun 50-60 dolar olabileceğini yazdı. Kaynaklar ayrıca aşının ABD ve diğer yüksek gelirli ülkelerde kullanılabileceğini söyledi.

Reuters'in haberine göre Moderna'nın sözcüsü, firmanın mRNA-1273 adlı aşısının tedarik aşaması hakkında hükümetlerle görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi, ancak sözleşmenin 'gizlilik ilkesi' gereği fiyatlamaya dair bilgi vermekten kaçındı.

ABD hükümeti daha önce de, Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen diğer aşı için geçtiğimiz haftalarda 39 dolar üzerinden anlaşma yapmıştı.

Pfizer, BioNTech, Moderna gibi firmalar aşılarını kar amaçlı satmak istediklerini söylerken, Johnson & Johnson gibi üreticiler aşılarını kar amacı gütmeden fiyatlandıracağını bildirdi.

Oxford'da geliştirilen aşının ortağı olan AstraZeneca da ABD'ye 1,2 milyar dolar karşılığında 300 milyon doz tedarik etmeyi kabul ettiğini açıklamıştı. Bu da ABD'de doz başına 4 dolara denk geliyor.

KFC ve Crocs’un tavuk kokulu terlikleri yarım saatte tükendi Dünya Kabe'de koronavirüs tedbirli tavaf başladı Dünya Koronavirüs ilacı geliştiren şirketten kötü haber: 'Başaramadık' Dünya Oğul Netanyahu, attığı tweet ile bu kez Hindistan'ı karıştırdı Dünya