Koronavirüs bağlantılı hastalıktan 3 daha hayatını kaybetti

Abone ol

Koronavirüs ile bağlantılı olduğu düşünülen yeni hastalıktan 3 çocuk daha yaşamını yitirdi.

ABD'nin New York eyaletinde dün 5 yaşındaki bir çocuğun bazı ülkelerde ortaya çıkan ve koronavirüs ile bağlantılı olduğu düşünülen yeni hastalıktan öldüğü iddia edilmişti. Söz konusu iddianın ardından, bugün de 3 çocuğun benzer hastalıktan hayatını kaybettiği duyuruldu.

Yeni hastalıkta ağır koronavirüsün yanı sıra toksik şok sendromu ve atipik Kawasaki Hastalığı belirtilerinin de görüldüğü ifade edilmişti.

Kawasaki hastalığında, orta büyüklükteki damarlarda inflamasyonun geliştiği ve bu durumun da damarların şişmesine neden olduğu belirtildi.

3 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Sözcü'de yer alan habere göre, New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada New York’ta üç çocuğun koronavirüs ile bağlantılı olduğu düşünülen yeni hastalıktan öldüğünü belirtti.

Cuomo, “Nadir de olsa Covid bulaşmış bazı çocuklarda Kawasaki hastalığı veya toksik şok sendromuna benzer semptomlara rastlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Moskova'da koronavirüs hastalarının bulunduğu hastanede yangın: 1 ölü Dünya Araştırma: Avrupa'nın ilk 'sıfır numaralı Covid-19 hastası' bulunmuş olabilir Dünya İtalya'da koronavirüs can kaybı 31 bine yaklaştı Dünya İnsan Hakları İzleme Örgütü duyurdu: Prens Faysal gözaltına alındı Dünya