Koronavirüsten ölen meslektaşlarını anmak isteyen sağlıkçılara polis engeli: 1 dakikayı geçerse müdahale edeceğiz

Abone ol

ATO, SES Ankara Şubesi ve Dev Sağlık-İş’in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçileri için yapmak istediği anma polis tarafından engellendi. Polis sadece 1 dakikalık saygı duruşuna izin verirken, “1 dakikayı geçerse müdahale edeceğiz” dedi.

Ankara Tabip Odası (ATO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi ve Dev Sağlık İş, koronavirüs salgınında hayatını kaybeden sağlık emekçilerini Hacettepe Tıp Fakültesi’nde yapmak istediği anma polis tarafından engellendi.

Ankara Tabip Odası, SES Ankara şube ve Dev Sağlık İş Covid-19 pandemisiyle mücadele esnasında hayatını kaybeden sağlık emekçilerini “1 dakikalık saygı duruşu” ile andı.

1 Mayıs’ta yapılması planlanan anma, sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle 30 Nisan 2020 tarihinde yapıldı. Ankara Tabip Odası Yönetiminden Genel Sekreter Dr. Ali Karakoç, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Gülgün Kıran ve Dr. Gül Bakır anma etkinliğinde yer aldı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri kaybettikleri meslektaşlarını 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde anmak istedi.

Hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin fotoğraflarının olduğu dövizlerle ve “Yeni bir yaşam, sağlıklı yarınlar, dayanışma ve mücadele için Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açmak isteyen sağlık emekçileri kolluk kuvvetinin engeliyle karşılaştılar.

Polislerin saygı duruşu için 1 dakikalık izin vererek, “1 dakikayı geçerse müdahale edeceğiz” dedi. Sağlıkçılardan “Salgınla mücadele böyle olmaz” tepkisi yükseldi. Sağlıkçılarla polis arasında tartışma çıktı.

1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde; yaşamak ve yaşatmak için verdikleri mücadele sonucunda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmaktan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan yöneticiler saygı duruşunu gerçekleştirerek alkışlarla hastane bahçesinden ayrıldılar.

Anmada yapılmak istenen açıklamaya ise izin verilmedi.

S-400 krizini şimdilik koronavirüs durdurdu Güncel Sanatçılardan 1 Mayıs marşı: 'İşçi sınıfına armağan ediyoruz' Güncel Metin İyidil krizinde takipsizlik Güncel Sivas'ta koronavirüs tedavisi gören baba ile 5 yaşındaki oğlu alkışlarla taburcu oldu Güncel