Kriz Erdoğan'ın umurunda değil! Kanal İstanbul'da kaynak bulamazlarsa B planlarını açıkladı

Abone ol

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak "Finans bulamazsak milli bütçe ile yapacağız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak "Finans bulamazsak milli bütçe ile yapacağız" dedi.

Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, tartışmalı Kanal İstanbul projesiyle ilgili şunları söyledi:

"Dönemimizde 3. köprü yapıldı açıkladık. Marmaray yapıldı, Osmangazi yapıldı açıklayarak zaten ihalelerini yaptık. Burada yine aynı şekilde yapılacak. Burada 2 önemli faktör var. Bunlardan bir tanesi bu işin planlaması yapılmıştır. Projelendirme çalışmaları tamamlanmıştır. İşin finans noktasına gelinde biz yap-işlet-devret ile yapabiliriz. 2 milli bütçe ile yapabiliriz. Benim gönlümün arzu ettiği yap-işlet-devret sistemi ile bunu yapmaktır. Niye kasamızdan bir kuruş para çıkmaz. Yapacağımız anlaşmaya göre de bunu yüklenen firmalar kaynağını kendisi bulur ve bu kanalı yapar.

Bulduk bulduk, bulamadığımız takdirde milli bütçeden bunu yaparız. Milli bütçeden bu iş için Türk müteahhitleri bu işe girer mi girmez mi? İstanbul Havalimanı'na nasıl girdiyseler ben inanıyorum ki buna da girerler. Belki onlar dışarıdan kredi bulurlar. Buldukları bu krediyle bu adımı atarlar. Fakat buradaki asıl sıkıntı şu. Programa gelirken bana bir mesaj atıldı.

Mesaj şu; 1. köprünün yapımında maalesef gazetede "Birinci köprünün yapımı İstanbul'un felaketidir" diyor. Bakın aynı zihniyet bunu ikinci köprüde de yaptı. Üçte de yaptı. Marmaray'da bizim Marmaray'ı bitirmemizi geciktiren sebeplerden bir tanesi bu Mimar ve Mühendisler Odası olmuştur.

Neler söylemiyorlar ki, burada su sıkıntısı olacak. Açık açık bunu anlatmaya devam ediyoruz ve en sonunda gerekirse sadece bu konuyu ele alan bir sunumu yapacağım.

Arkadaşlarım bu konulara cesaret edip söylemiyorlar ama ben cesaret ederek söylüyorum. Benim Asya ve Avrupa yakamı tehdit eden bir konuda gereğini yaparız. Çünkü biz romen tankeriyle bir facia yaşadık. 7 ay o tanker burada yandı. Eğer biz bunlara engel olmazsak yarın daha büyük bir facianın gelmeceyeğini kim tahmin edebilir.

Kanal İstanbul'da böyle bir sıkıntı söz konusu olmayacağı gibi biz adeta biz yeniden İstanbul'u çevrecilik ve şehircilik projesi olarak inşaa edeceğiz. Boğaz farklılık arz ediyor. Yeni inşa edeceğimiz yerde ise tedbirlerimizi biz bütün olumsuzluklara karşı alıyoruz. Boğaz'dan sadece hafif kuru yük gemileri geçecek. Can ve mal güvenliği sağlanmış olacak. Yeni bir uluslararası su yolu sağlanmış olacak.

Montrö sadece Boğaz'ı bağlar. Montrö bir tarihtir. Bizim Kanal İstanbul'umuz ise yeniden inşa ettiğimiz bir projedir. Montrö kapsamında değildir." dedi.

Erdoğan'dan 'Libya' açıklaması: 'Askerlerimiz peyderpey şu anda gidiyor'

Erdoğan'dan Kasım Süleymani açıklaması: İtidal tavsiye ettim

Davutoğlu'ndan Sibel Ünli ve İstanbul Üniversitesi tepkisi Siyaset Erdoğan'dan 'Libya' açıklaması: 'Askerlerimiz peyderpey şu anda gidiyor' Siyaset CHP’li Kaftancıoğlu’ndan Sibel Ünli’nin ailesine taziye ziyareti Siyaset Erdoğan'dan Kasım Süleymani açıklaması: İtidal tavsiye ettim Siyaset