Kulis: Zaman zaman çok eleştirilen kurumun başındaki isim, istifa etti

Abone ol

Halk TV yazarı Barış Soydan, 'Türkiye'de son zamanlarda çokça gündeme gelen, hatta zaman zaman çok da eleştirilen bir kurumun başındaki ismin istifasını verdiğini' ileri sürdü.

Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı'ndan istifası ve Sait Erdal Dinçer'in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı görevinden alınmasının üzerinden bir ay geçmeden kulisler, yeni bir 'istifa' haberiyle hareketlendi.

Halk TV yazarı Barış Soydan, "Türkiye’de son zamanlarda çokça gündeme gelen, hatta zaman zaman çok da eleştirilen bir kurum vardır. Bu kurumun başında da sürekli hedef olan bir isim. Geçtiğimiz günlerde bu kurumun başındaki bu isim istifasını vermek istediğini yukarıya iletti" dedi.

Bu ismin 'yukarısı'yla arasının iyi olmadığının bir süredir kulislerde konuşulduğu bilgisini veren Soydan, şöyle devam etti:

"İddiaya göre görevden ayrılması istendi. O da bu talebi kabul etti. Ama 'Kovulmadan, uzlaşarak ayrıldım' algısı verecek bir çıkış talep etti. Bunun üzerinde görüşmeler sürüyor. Yakında kokusu çıkar."

Soydan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

FAHRETTİN ALTUN'LA İLGİLİ İDDİALAR

Bir süredir kulislerde, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un 'görevden alınabileceği' konuşuluyordu.

Hatta AKP yönetimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere 'Erdoğan ailesinde' Altun'la ilgili bir rahatsızlık yaşandığı ileri sürülüyordu.

Kulis: AKP’de ve hatta Erdoğan ailesinde bir 'Fahrettin Altun rahatsızlığı' kazanı kaynıyor

Fahrettin Altun'sa bu iddialar karşısında sessizliğini Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'a yaptığı açıklamayla bozmuştu: “Lüzumsuz bir fitne kazanı kaynatılıyor.”

Fahrettin Altun 'görevden alınacak' iddiaları karşısında sessizliğini bozdu!

Ekonomist Atilla Yeşilada bu defa 'anket' ile gündeme geldi: 'AKP 10 günde yüzde 10 oy kaybetti!' Siyaset 'Ahlatlıbel'de en memnuniyetsiz görünen Akşener'di' diyen İsmail Saymaz: 'İYİ Parti'nin ağır bir topuna nedenini sordum...' Siyaset TBMM, 12 günlük aranın ardından çalışmalara başlıyor Siyaset Ahmet Davutoğlu'nun zirvede sunduğu öneri ortaya çıktı: Sıcak bakılmadı, rafa kaldırıldı Siyaset