Kurtulmuş: Hiç olmayan vefat haberinden gündem yapmak şerefsizliktir

Abone ol

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun 'son derece iyi' olduğunu belirterek, konu hakkındaki değerlendirmeleri 'şerefsizlik' olarak ntielendirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu üzerinden başlayan tartışmalara ilişkin konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Hiç olmayan vefat haberinden gündem yapmak açıkçası şerefsizliktir" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin soru işaretlerinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Erdoğan'ın 'son derece sağlıklı' olduğunu söyleyen AKP Grup Başkanvekili Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Millet Bahçesi açılışındaydık. Kendisi gençlerle basketbol oynadı. Son derece sağlıklı. Sağlığı yerindedir. Basketbolu sağlığının yerinde olduğunu görsünler diye oynamadı. Çok doğal gelişen bir olaydı" dedi.

'AÇIKÇASI ŞEREFSİZLİKTİR'

"Adam oturduğu yerden yazıyor. Diyor ki, 'Cumhurbaşkanı öldü, bunu gizliyorlar.' Böyle bir şey dünyanın neresinde kabul edilir?" diye soran Kurtulmuş, Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin yapılan değerlendirmeleri de 'şerefsizlik' olarak nitelendirdi. Kurtulmuş'un ifadeleri şöyle oldu:

"Bu algıyı yayanların bir kısmı da aslında 'Cumhurbaşkanı ölse de önümüzden çekilse, bir daha yarışa katılamıyoruz' diye onun önünden kalkmasını isteyenler. Bir insanın hiç olmayan sağlık sorunları üzerinden konuşup, hiç olmayan vefat haberinden gündem yapmak açıkçası şerefsizliktir. Böyle bir şey olmaz. Bu demokratik bir yarış falan değil."

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan istifa kararı Siyaset Erdoğan’ın sağlığı konuşuluyor, Soylu yeniden mindere çıkıyor Siyaset Akşener ve Kılıçdaroğlu, İstanbul Maratonu'nda kaç adım attı? Siyaset Kılıçdaroğlu: Daha önce 'evet' dedik, ne yaptılar? Siyaset