Limak geri adım attı: İkizköy'de dün sökülen zeytinler, yerine geri dikiliyor

Abone ol

Muğla İkizköy'de dün zeytin ağaçlarını kesen Limak Holding, halkın tepkisi sonrası söktükleri ağaçları yerine dikmeye başladı.

Zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasının ardından Limak ve IC Holding iştirakı olan YK Enerji dün Muğla İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda zeytin ağaçlarını sökmeye başlamış; ağaç kıyımına tepki gösteren halka jandarma müdahale etmişti.

Zeytin ağacı kıyımı, büyük tepkilere neden olurken; bugün yeni bir gelişme yaşandı.

GERİ DİKİLMEYE BAŞLANDI

Bölge halkının ve doğa savunucularının direnişiyle karşılaşan Limak IC ortaklığı, Akbelen’de söktüğü 17 asırlık zeytin ağacının bölge halkının direnişi sonrası yerlerine geri dikmeye başladı.

''GERİ DİKİN DEMİŞTİK''

İkizköy Çevre Komitesi ve Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği(KARDOK) son duruma ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, gece boyu devam eden nöbetin ardından şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin “Bu sabah şirketin bir ara elemanı bizi arayarak zeytinleri dikmeye götüreceklerini söyledi. Hiçbir yere götüremezsiniz, kopardığınız toprağına geri dikin dedik. Şu an alanda dün söküp bir kenara attıkları ağçları tekrar dikmeye uğraşıyorlar” denildi.

Muğla'da süper gelgitler başladı! Uzmanından 'deprem' açıklaması Çevre AKP'li belediye mahkeme kararını dinlemedi; halk şantiyeye gidip, çalışmaları durdurdu Çevre Perşembe günü başlayacak: Afrika'dan Türkiye'ye 'çöl tozu' geliyor Çevre Çeşme projesine bilirkişi raporu: Kamu yararına uygun değil Çevre