Macaristan'daki hükümete karşı protestolar artarak sürüyor: Başkentte halk yolları kapattı

Abone ol

Macaristan'da Orban hükümetinin küçük işletmelere yönelik vergi artırımı yasası çıkarmasının ardından, halk eylemlere devam ediyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin başını çektiği, hükümet karşıtı protestolarda beşinci güne girildi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban hükümetinin küçük işletmelere yönelik vergi artırımı kararının ardından Budapeşte ve diğer şehirlerde halk protesto ve yürüyüşler düzenliyor.

Başkentte bazı yolların protestocular tarafından kapatıldığı belirtilirken, göstericiler yasanın geri çekilmesini talep ediyor.

Reuters'in haberine göre, Macaristan'da aşırı sağcı Viktor Orban hükümeti aldığı kararla birlikte ülkede yüz binlerce küçük işletme için vergi oranını artırdı. Hükümetin karara sonrasında Salı günü başkent Budapeşte'de halk bir köprüyü kapattı.

MUHALEFET LİDERİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ertesi gün düzenlenen hükümet karşıtı mitingde, "Yeter artık!" sloganları ile hükümetin kararını protesto eden esnaf ve halk, yolları ve Tuna Nehri üzerindeki köprüleri ulaşıma kapattı.

Balkan Insight'ın haberine göre, polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Muhalefetteki İki Kuyruklu Köpek Partisi'nin eş başkanı Gergo Kovacs da gözaltına alındığı açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İngiltere Başbakanı adayının ‘göçmen planı’na tepki: ‘Asılsız olmasını ümit ediyoruz’ Dünya James Webb Uzay Teleskobu uzak bir gezegende su keşfetti Dünya Rusya, Dnipro'da askeri fabrikayı vurdu Dünya Meksika'da uyuşturucu kartelini yakalamak için operasyona çıkan helikopter düştü: 14 ölü Dünya