Macron: Birleşik Krallık, Kabil’de güvenli alan oluşturmak için BM’ye teklif sunacak

Abone ol

Taliban geçtiğimiz günlerde ABD’nin geri çekilmesinden sonra bile 100 ülkenin Afganistan’dan kalkış yapabileceğini taahhüt etti.

Çeviri - Gerçek Gündem / Taliban geçtiğimiz günlerde ABD’nin geri çekilmesinden sonra bile 100 ülkenin Afganistan’dan kalkış yapabileceğini taahhüt etti.

Macron’un pazar günü yaptığı açıklamaya göre; Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık, Kabil’de Afganistan’dan kaçmak isteyenlere güvenli bir alan oluşturmak için Birleşmiş Milletler’e sunulacak bir teklif üzerinde çalışıyor.

Katar’ın da uçuşları yeniden düzenlemeye yardım ettiğini söyleyen Macron, verdiği bir TV röportajında bu durumu şöyle aktardı: “Almanya ve Birleşik Krallık ile BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğumuz çözüm, daha önceki operasyonlarda kullandığımız bir çözüm: İnsanları havaalanına ulaştırabilmek için bir alan yaratmak.” (Aljazeera)

Pakistan-Afgan sınırında Taliban’ın işgalinden bugüne 2 Pakistanlı asker hayatını kaybetti Dünya Kabil Havalimanı'na yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi Dünya Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs vakaları ve ölümler hakkında flaş uyarı! Dünya Almanya'nın gündemi oldu: Hamallık yapan Zeki Gökhan milletvekili oldu Dünya