Macron'un eski yakın korumasına 'şiddet' cezası

Abone ol

1 Mayıs'ta kendisine polis süsü verip göstericileri döven Fransa Cumhurbaşkanı'nın yakın korumasına Paris'te bir mahkeme 2 yılı tecilli 3 yıl hapis cezası kesti, o bir yılı da evde elektronik kelepçeye çevirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 1 Mayıs 2018'de kafasına polis kaskı geçirip göstericileri döven eski yakın koruması Alexandre Benalla, hapis cezasına çarptırıldı.

SAVCILARI İSTEDİĞİNDEN DAHA MAHKUMİYET

Macron'un skandaldan sonra bir süre sahip çıktığı ve görevden uzaklaştırmada geç kaldığı eski kişisel güvenlik danışmanı hakkında savcıların tecilli 18 ay hapis cezası istemesine karşın, mahkemeden çıkan karar, 2 yılı tecilli 3 yıl hapis oldu.

Gelecek yıl cumhurbaşkanlığı seçimleri sınavından geçecek Macron'a o dönemde halk desteğinin dibe vurmasına neden olan 'Benallagate' skandalının, polis kılığına girip emekçi dövmekten ibaret olmadığı da ortaya çıktı.

KKTC'de yeni hükümet kuruldu Dünya Günde 300 farklı çay deneyecek tiryakiler aranıyor Dünya 7 milyon üyeli konfederasyona ilk kadın başkan: Kadınlar, erkeklerle aynı haklara sahip ancak kağıt üzerinde Dünya Politico 'resmi' olarak açıklanmayan hazırlıkları sızdırdı: Erdoğan'ı kızdıracak Türkiye iddiası Dünya