Mağara adamı yıllar sonra mağarasından çıktı! Koronavirüsü öğrenince hemen aşı yaptırdı

Abone ol

Aşı karşıtları direnirken Sırbistan'ın güneydoğusundaki Pirot şehrinde yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşayan bir adam hiç insan içine çıkmamasına rağmen Kovid-19 aşısı yaptırdı.

Sırbistan'ın güneydoğusundaki Pirot şehrinde 70 yaşındaki Panta Petrovic, yaz aylarını Gradasnicka nehri yanındaki bir ağacın üzerine inşa ettiği barakada, kış dönemini ise Stare dağının eteklerindeki mağarada geçiriyor.

Petrovic, koronavirüs salgını için kural haline gelen 'sosyal mesafe' kavramını 20 yıldır bir hayat tarzı haline getirmiş durumda.

İhtiyaçlarını karşılamak için seyrek şekilde şehir merkezine inen adam geçen yıl yaptığı bu ziyaretinde tüm dünyayı saran Kovid-19 salgınından yeni haberdar oldu.

Petrovic, salgının önüne geçmek için aşı yapıldığını öğrendi. Ve aşılar dünyada uygulanır hale gelir gelmez de gidip aşısını yaptırdı. Dağlarda yaşayan ve neredeyse insan içine hiç karışmayan adamın neden aşı yaptırmayı tercih ettiği ise dünyada merak konusu oldu.

Yaşadığı, ormanlarla kaplı Stara Planina dağında AFP muhabirlerine konuşan Panta Petrovic çok önemli açıklamalar yaptı ve dünyaya mesaj verdi.

"Virüs ayrım yapmıyor" diyerek koronavirüs salgınının herkesi etkileyebilecek boyutta olduğunun altını çizen Panta Petrovic'in mesajı özellikle aşı karşıtlarını ilgilendiren önemde.

Pirot şehrinde ve bir süre de yurt dışında yaşayan ve birden fazla kez evlenen adam dağlara yerleşmeden önceki hayatını 'kaos doluydu' diye tanımlıyor.

Çoğunlukla mantar toplayan ve yakındaki dereden balık avlayarak beslenen Petrovic zaman zaman şehir merkezine inerek çöpe atılmış ancak hala yenebilecek ya da kullanılabilecek durumda olan şeyleri çöplerden topluyor.

Petrovic, aşı karşıtlarının yarattığı korku balonunu ve safsatayı anlamakta zorlandığını ifade ederken salgının bitmesi söz konusuyken aşı reddini anlamsız bulduğunu sözlerine ekledi.

Petrovic, "Her iki dozu da yaptıracağım. Eğer üçüncü takviye dozuna izin verirlerse onu da yaptıracağım. Salgının bitmesi için üzerime düşeni yapmaya hazırım." diye konuştu.

Petrovic, tüm vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrı yaptı.










ABD’den 11 Eylül uyarısı Dünya Afganistan Cumhurbaşkanı Gani: Vatanı savunmaya devam edeceğim Dünya Kanada'dan Afgan sığınmacı kararı Dünya AB'nin mülteci korkusu: Türkiye-Yunanistan sınırına yeni sistem Dünya