Maksim Yusin: Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasını bloke etmeyecek, şark pazarlığı söz konusu

Abone ol

Rusya'da devlet televizyonunda dış politika uzmanı Maksim Yusin, Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına olumlu bakmamasını "şark pazarlığı" olarak yorumladı.

Rusya'da devlete ait Rossiya-1 televizyon kanalında canlı yayınlanan programda dış politika uzmanı Maksim Yusin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına olumlu bakmadığı açıklaması için "Şark pazarlığı" iddiasında bulundu.

Medya Günlüğü'nden Fuad Safarov'un haberine göre, "Kto Protiv?" (Kim Karşı) programında sunucu, ünlü siyasi uzman Dmitri Kulikov, "Erdoğan, Türkiye'de terör örgütü olarak tanınan PKK'yı gerekçe göstererek İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına olumlu bakmadığını söyledi" dedi.

Bunun üzerine program konuklarından Rus Kommersant gazetesi dış politika yazarı Yusin, "Burada bir Şark pazarlığı söz konusu. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasını bloke etmeyecek. Erdoğan, PKK ile mücadele kapsamında İsveç ve Finlandiya'dan bazı tavizler koparmaya çalışıyor" dedi.

Rus uzman Yusin, Finlandiya'nın ABD'nin baskısından ziyade kendisinin böyle karar verdiğini de savundu.

Erdoğan'ın, " İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Hatta parlamentolarında yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil" diye konuşmuştu. Erdoğan'ın söz konusu açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı. Rusya haber ajansları, TV'ler ve medya siteleri, "Erdoğan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı" başlığını kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili sorularınız için sizi Türkiye Hükümeti'ne havale ediyoruz Dünya Arjantin'de binlerce kişi sosyal yardım talebiyle meydanları doldurdu Dünya Hırvatistan AB'ye üye olmasından 10 yıl sonra euroya geçiyor Dünya Erdoğan'ın NATO yorumlarına İsveç'ten yanıt geldi: Çavuşoğlu'yla yeni görüştük ama bize bir şey söylemedi Dünya