Maksimum alarm seviyesi: Paris'te barlar iki haftalığına kapanıyor

Abone ol

Fransa’nın başkenti Paris’te koronavirüs salgınında artan vaka sayılarının ardından “maksimum alarm” seviyesine geçildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te koronavirüs salgınında artan vaka sayılarının ardından “maksimum alarm” seviyesine geçildi.

Alınan yeni önlemler kapsamında şehirdeki barların iki hafta süreyle kapalı kalmasına, restoranlarda da yeni hijyen önlemleri alınmasına karar verildi.

Fransa Başbakanlığı, Paris'te bir şehirde Koronavirüs seviyesinin 'maksimum alarm seviyesinde' olmasına neden olacak 3 kriterin de aşıldığını açıkladı. Bu kapsamda kriterlerde düzelme görülene kadar önlemlerin sıkılaştırılmasına karar verildi.

Yapılan açıklamada, mümkün olan iş yerlerinde evden çalışmaya geçişmesi ve üniversite sınıflarında 'yarıdan daha fazla doluluk' olmaması gerektiği belirtildi. Şehirde barların iki hafta süreyle kapalı kalması ve restoranlarda yeni hijyen önlemleri uygulanmasına karar verildi.

"Maksimum alarm seviyesi" neye göre belirlenir?

Fransa'da bir şehirde maksimum alarm önlemleri uygulanması için, vaka oranının yaşlılarda 100 binde 100, genel toplumda 100 binde 250'den fazla olması gerekiyor. Şehirdeki yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 30'u aşması gerekiyor.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ankara'ya geldi Dünya DSÖ, Türkiye Covid-19 Raporu'nu yayımladı Dünya Trump'ın Hollywood Bulvarı'ndaki sembolik yıldızına kazmalı saldırı Dünya AB Komisyon Başkanı Von der Leyen karantinaya girdi Dünya