MEB, Hizbullahçı gruplara izin verdi: 81 ilde peygamber sınavı yapacaklar!
Eğitim alanını adım adım dinci dernek ve vakıflara emanet eden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tepkilere karşın Hizbullahçı gruplardan vazgeçmiyor.
MEB’in, Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen ve 600’ün üzerinde gruptan oluşan Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye yapılarak her şehirde farklı isimlerle etkinlik izni verdiği ortaya çıktı.
Eğitim alanını adım adım dinci dernek ve vakıflara emanet eden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tepkilere karşın Hizbullahçı gruplardan vazgeçmiyor.
Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Bakanlık, birçok dernek, vakıf, kurum, kişi ve kuruluştan oluşan platformun içinde Hizbullah örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ettiği gerekçesiyle kapatılan derneklerin olmasını da görmezden geldi.
MEB’in, her şehirde farklı bir isim ile örgütlenen gruplara il milli eğitim müdürlükleri üzerinden izin vererek okul kapılarını açtığı belirlendi. Hizbullah’a yakın gruplar, MEB desteğiyle 2 Şubat’ta 81 ildeki okullarda siyer (peygamberin hayatı) sınavı düzenleyecek.
MEB’in etkinlik için izin verdiği Peygamber Sevdalıları Platformu’nda dernek, vakıf, cemiyet, kitabevi görünümlü birçok dini yapı yer aldı.
ORTAĞI PİDECİ
Listede, “terör örgütü Hizbullah’ın amacı doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu” gerekçesiyle 2010’da mahkeme tarafından kapatılan Mustazaf-Der’in yeniden kurduğu Mustazaflar Cemiyeti ile Hizmet-Der, Mektep-Der, Aksa-Der, İkra-Der, Eğitimciler Cemiyeti, Hira-Der, İmam Hatip-Der, Köy-Der, Sağ-Cev, Sevgi-Der, Rahmet Pınarı Derneği, Kalem-Der, Hakka Davet Derneği, İlim-Der, Vefa-Der, Kardeş-Der, Şûra-Der, İhsan-Der, Hayrın Yolcuları Derneği, Selam-Der, Enfa-Der, Ravza-Der gibi yapılar yer aldı. Hizbullahçı grubun etkinliğine katılım başvurusu ve sınava ilişkin kitap temin edilmesi için çocuklar, Türkiye’nin her ilinde eğitim ile ilgisi olmayan farklı noktalara yönlendirildi. Listede kırtasiye, kasetçi, bijuteri, lahmacun ve pide fırını, züccaciye, turizm şirketi, yayınevi, giyim dükkânı, büfe, çiğköfteci, AVM, market, manav, ucuzluk merkezi, çeyiz dükkânı, kuaför, baklavacı, fırın, bakkal, radyo, sürücü kursu, terzi, ayakkabıcı, pideci, kasap, börekçi, yorgancı, ambalajcı, tesisatçı, kafe, kebap salonu, pastane, elektrikçi, kopyalama merkezi, yerel gazete, fotoğrafçı dükkânları ile çok sayıda kişisel numara “temsilci” sıfatı ile yer aldı.
Listede, Gaziantep Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile MEB’e bağlı Batman Kozluk İmam Hatip Ortaokulu da platformun başvurularının alındığı ve kitap temin edilebilecek yerler arasında gösterildi. Türkiye’nin neredeyse her ilçesinde bir noktadan çocukların işaret edildiği etkinliklere ilişkin MEB’in il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla “derslerin aksatılmaması” koşulu ile etkinlik izni verdiği öğrenildi. Platformun sınavda dereceye giren öğrencileri, ödül adı altında umreye götürme vaadi de var.