MEB'den hayat boyu din eğitimi!
MEB Hayat Boyu Genel Müdürlüğü’nce uygulanan 88 programın 26’sını din eğitimi oluşturdu. Bilişim teknolojileri alanında sekiz, yabancı diller alanında ise yalnızca bir program uygulandı.
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, “Örgün eğitim programları dışında kalan eğitim ihtiyaçlarını karşılamak” amacıyla 2019 yılında uyguladığı programların yüzde 30’unu din eğitimi alanındaki programlar oluşturdu.
Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; MEB Hayat Boyu Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 2019 yılına yönelik İzleme ve Değerlendirme Raporu’na göre, toplam sekiz alanda uygulanan 88 programın 26’sı din eğitimi alanında gerçekleştirildi.
DİN EĞİTİMİ ÖNE ÇIKTI
Örgün eğitim programları dışında kalan eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve kaliteli eğitime erişimin artırılması için öğrenme programları hazırlandı. Özel eğitim, bilişim teknolojileri, yabancı dil ve el sanatları alanlarının da aralarında olduğu toplam sekiz alanda hazırlanan programlarda din eğitimi öne çıktı. Verilere göre yabancı diller alanında bir, bilişim teknolojileri alanında sekiz, özel eğitim alanında 19 program hazırlanırken din eğitimi alanında 26 program hazırlandı.
Genel Müdürlük bünyesinde din eğitimi alanında geçen yıl açılan kurslara 25-64 yaş aralığında toplam 15 bin 483 kursiyer katıldı. Din eğitimi kurslarına katılan yurttaşların bin 545’inin erkek, 13 bin 938’inin ise kadın olduğu bildirildi.
2019 yılında yurttaşlar en çok en sanatları teknolojisi kurslarına ilgi gösterdi. Bu alanda açılan kurslara, 679 bini kadın olmak üzere toplam 700 bin 861 kursiyer katıldı. En fazla katılım sağlanan ikinci kurs ise sağlık alanında açılan kurslar oldu. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce açılan sağlık kurslarına 485 bin 997 kursiyer katılım sağladı.