MEB'in kararları eğitimdeki eşitsizliği derinleştiriyor

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin, “Sınavlar iptal edilsin” talebine, “Yeniden düzenleme” ile karşılık verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin, “Sınavlar iptal edilsin” talebine, “Yeniden düzenleme” ile karşılık verdi.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, lise kademesindeki sınavlara ilişkin açıklamada, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde yapılacak sınavlara yönelik hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıfların sınavlara katılıp katılmama konusunda öğrencilere tercih hakkı sunulacağı belirtildi.

Sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velilerinin bu taleplerini içeren dilekçeleriyle 21 Mayıs'a kadar eğitim kurumu müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.

12’LERİN YIL SONU NOTU NASIL BELİRLENECEK?

12’nci sınıf öğrencileri için ise farklı bir uygulamaya gidilecek. Lise son sınıf öğrencilerinin birinci ve ikinci dönem sınav puanları ile performans proje puanlarının aritmetik ortalamasının öğrencinin yıl sonu notunu belirleyeceği ifade edildi.

SORUMLULUK SINAVI 21 HAZİRAN’DA

MEB’in açıklamasında düzenlemeye ilişkin detaylar şöyle:

-Eğitim kurumu müdürlüklerince dilekçeleri alınan ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına katılmayacak olan öğrencilerin işlemleri birinci dönem notlarına göre tamamlanacak.

-Sınavları tamamlanan lise ara sınıf öğrencileri de tercih hakkından yararlanabilecek.

-Sınavlara katılmak isteyenler 1 Kasım-26 Mart arasındaki konulardan sorumlu olacak

-İkinci döneme ilişkin sınavların yapılacağı 24 Mayıs-18 Haziran 2021 arasında farklı bir ilde ve yurtdışında bulunacak öğrencilere de bulundukları yerlerde sınav uygulamaları yapılabilecek.

-Sorumluluk sınavları 21 Haziran-2 Temmuz arasında yapılacak.

KARARLAR EŞİTSİZLİĞİ DERİNLEŞTİRİYOR

Sınavlara ilişkin kararı BirGün’e değerlendiren CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Yüz yüze eğitimde sorumluluğu velilere bırakan MEB, sınavlara katılımda da kararı öğrenciye bıraktı” dedi. Karabıyık, “Öncelik çocukların nasıl sınava tabi olacağı değil, eşitsizliklerin nasıl ortadan kalkacağı olmalı” diye konuştu.

Öğrencileri arasındaki eşitsizlik makasının giderek açıldığına dikkati çeken Karabıyık, “Eğitimde eşitsizliklerle bu sürece girdik ama alınan her yeni karar eşitsizlikleri biraz daha derinleştiriyor. Sınav yapmak şu ortamda gerçekten büyük bir sorun. Karar doğru ancak asıl önemli olan eşitsizliklerin nasıl giderileceği konusu” ifadelerini kullandı.

MEB açıkladı: Yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek? Eğitim MEB’den sınavlarla ilgili açıklama: İşte tüm merak edilenler Eğitim Diyanet'ten salgında eğitime müdahale! Eğitim Salgında öğretmenler yalnız kaldı! 2 öğretmenden 1'i randevu alamadı Eğitim