Mehmet Ali Çelebi'den Ahmet Yavuz'a tepki: 'Stokholm sendromunu' tartışması
AKP’ye katılacağı iddia edilen Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un “Stokholm sendromunun en son tezahürü” sözlerine tepki gösterdi.
Son dönemde yaptığı çıkışlarla gündem olan ve AKP’ye katılacağı iddia edilen Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’a yanıt verdi.
Çelebi, kendisi hakkında “Stokholm sendromunun en son tezahürü” diyen Ahmet Yavuz’a tepki gösterdi.
Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Çelebi, "Stockholm sendromu! 40 bin evladımızın katillerine sadece iktidarı değiştirmek uğruna ses edememektir. Kumpasları yeniden kurgulayan, açıkça Fetöye alan açıp can vereceklere cephe alamamaktır. Sayın Öcalan denilen kanallarda boy göstermektir. Hepsiyle mücadeleye devam” dedi.
TARTIŞMA BÜYÜDÜ
Ahmet Yavuz ise Çelebi’ye verdiği yanıtta, “Dert FETÖ ve Öcalan karşıtlığıysa git Zafer Partisi’ne katıl! FETÖ’yü palazlandıranlara ve Öcalan’ın mesajını oy için TV’lerde okutanlara; parlamenter sistemi rafa kaldıranlara selam durarak olmaz! Ülke çıkarları küçük hesaplara maske yapılamaz! Ben eti yenen kuşlardan değilim” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Çelebi de bir açıklama yaparak “Ben Silivri’de sus pus oturmadım aynı şekilde devam ediyorum. Kenardan fırsatı gelince hançerlemeye hazır olanları dikkatle takip ediyorum. Tarih yine haklıyı haksızı ortaya koyacaktır” dedi.
NE OLMUŞTU?
AKP’ye katılacağı iddia edilen Mehmet Ali Çelebi, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ardından attığı tweetini silmişti.
Çelebi ayrıca “Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik” açıklamasında bulunmuştu.
STOKHOLM SENDROMU NEDİR?
Stockholm sendromu, rehinenin kendisini rehin alan kişiyle olası diyalog sürecinde oluşan, duygusal anlamda sempati aşk ve empati oluşması olarak özetlenebilecek psikolojik durumu anlatan bir terimdir.
Psikiyatr Nils Bejerot tarafından adlandırılan sendrom, ismini 1973 yılında İsveç'in başkenti Stokholm'de yaşanan bir olaydan almaktadır. Banka soyguncusu tarafından altı gün boyunca rehin tutulan bir kadın, soyguncuya duygusal olarak bağlanır.