MHP'den akaryakıt fiyatlarında düzenleme çağrısı: Vergiler başta olmak üzere...

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için, vergiler başta olmak üzere bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiği de bir gerçektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl Başkanları ile Kızılcahamam'da bir araya geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı.

"Muhalefetin yaptığı gibi açlık ve yoksulluk edebiyatıyla toplumu karamsarlığa sevk etmenin, kimseye yararı yoktur” görüşünü ileri süren Yalçın, TÜİK’in büyüme rakamlarını aktardı.

MHP’li Yalçın, “Dövizdeki oynaklığın sona erdirilmesi ve kontrolsüz kur artışının dizginlenmesinden sonra, sıra enflasyonun düşürülmesine de gelecektir” dedi ve şöyle devam etti:

“Doğru politikalar ve isabetli hedeflemelerle makroekonomik istikrar kazanılacak, Türkiye yüksek enflasyon sarmalından kurtulacaktır. Devletimizin, halkın refahı ve küresel ekonomik krizin en az hasarla atlatılması için bütün imkânlarını seferber edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

AKARYAKIT FİYATLARINDAN DÜZENLEME ÇAĞRISI: VERGİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE…

Akaryakıt fiyatlarındaki artışa da değinen Yalçın, zamların ülkedeki ekonomik durumdan kaynaklanmadığını öne sürdü.

Yalçın, akaryakıt fiyatları için düzenleme yapılması çağrısında bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Akaryakıt fiyatlarındaki artış ise iç dinamiklerden çok, küresel piyasalarda petrolün varil fiyatlarının aşırı yükselmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için, vergiler başta olmak üzere bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiği de bir gerçektir. Mevcut iktidar bu gerçeği görerek çalışmalara başlamıştır."

“Adım Adım 2023 - İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları”nın 18 Şubatta İzmir Bayraklı'da başlayacağını, 125 ilçe ve altı ilde sürdürülecek çalışmalara ağırlık verileceğini belirten Yalçın, CHP’nin kendini güçlü saydığı il ve ilçelerde milletle buluşacaklarını belirtti.

CHP'li Özgür Özel'in 'aday' açıklaması dikkat çekti: Anketlere vurgu yaptı Siyaset Erdoğan'a oy veren HÜDA PAR'ın önemli ismi liderler zirvesini değerlendirdi: 'Keşke Erdoğan'ın da bir masası olsaydı' Siyaset Muzaffer Ayhan Kara yazdı: Erdoğan'ın gittikçe derinleşen yönetim krizi Siyaset Kılıçdaroğlu eleştirilere yanıt verdi: HDP’yi yok saymıyoruz Siyaset