Miçotakis'ten Erdoğan'a yanıt: Bir NATO müttefikinden gelen tehditler kabul edilemez

Abone ol

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Erdoğan'ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová’yı Atina’da kabul ederken yaptığı kısa konuşmasında Türkiye ile yaşanan gerginliğe de değindi.

Miçotakis, Atina’nın Türkiye ile her zaman iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve uluslararası deniz hukuku çerçevesinde diyalog kurmayı arzu ettiğini söyledi.

Ancak Yunanistan Başbakanı, NATO müttefiki bir ülkeden Yunan egemenliğini sorgulamaya varan tehditler almasının kabul edilemez olduğunu da vurguladı.

ERDOĞAN: SABRIN SONU VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bosna Hersek ziyareti sırasında Yunanistan'a yönelik sert tutumunu sürdürmüştü.

Erdoğan "Ellerinde adalar var, bu adalarda üsler var, buralardan hareketle bize karşı gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, biz ne diyoruz? Sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan'ın ben bildiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Emekli Tuğgeneral Eslen, Türkiye-Yunanistan gerilimini değerlendirdi Dünya İsviçre'de enerji kıtlığı durumunda tasarruf tedbirlerine uymayanlar hapse girecek Dünya ABD istihbaratı: Rusya, Kuzey Kore'den milyonlarca roket ve top mermisi alıyor Dünya Kremlin: Türkiye'nin Ukrayna konusundaki yaklaşımına katılmıyoruz Dünya