Milli gelirde dikkat çeken düşüş: Ekonomik kriz sabit gelirlerin sırtına yüklendi

Abone ol

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3 büyüme kaydederken, milli gelirden yurttaşın payı yüzde 31,5'e geriledi.

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de en zengin yüzde 10'luk dilimin gelirden aldığı pay son 7 yılda yaklaşık 2 puan artarak yüzde 28,9'dan yüzde 30,8'e çıktı. En zengin yüzde 10'un aldığı pay en fakirden başlayarak toplam nüfusun yüzde 60'ı kadar geliri cebine koydu.

TÜİK'in ilk çeyreğe ilişkin milli gelir istatistiklerini göre; Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3 büyüme kaydederken, işgücü ödemelerinin cari fiyatlarla Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı geçen yılın birinci çeyreğinde yüzde 35,5 iken bu oran 2022 yılında yüzde 31,5'e geriledi.

TÜİK'e göre, Türkiye ekonomisi yüzde 7,3 büyüdü

''SABİT GELİRLİYİ YOKSULLAŞTIRIR''

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara, ''Büyüdük ama sorun bakalım, nasıl büyüdük? Enflasyon böyle bir şeydir. Sabit gelirliyi yoksullaştırır. İlerde ücretlere enflasyon kadar zam yapılsa da alım gücündeki geçmiş kayıplar genelde telafi edilemez'' ifadelerine yer verdi.

Tarlasını sulayan çiftçilere 'suyu boşa akıttın' cezası Ekonomi Bakan Kurum, kira fiyatlarına ilişkin düzenlemenin detaylarını açıkladı Ekonomi İSO açıkladı: Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu belli oldu Ekonomi Altın fiyatları dolardan destek buldu Ekonomi