'Momo' uyarısı çocuğun psikolojisini bozdu

Abone ol

Momo konusundaki aşırı uyarıları nedeniyle bir çocuğun zihninde bir korku yarattığını, bu yüzden psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi sonucu kendisine danışıldığını söyledi.

WOMAN TV’de Ebru Güngör’ün sunduğu Kadının Gündemi programına bağlanan Klinik Psikolog Emel Güler, ailesinin Momo konusundaki aşırı uyarıları nedeniyle bir çocuğun zihninde bir korku yarattığını, bu yüzden psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi sonucu kendisine danışıldığını söyledi.

Çocukları intihara sürüklediği iddia edilen ancak uzmanların sadece bir söylenti olarak nitelendirdiği Momo oyunuyla ilgili iddiaların dilden dile dolaşması bile çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor.

Woman TV’de Ebru Güngör’ün sunduğu Kadının Gündemi Programı’na bağlanan Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi uzmanı Klinik Psikolog Emel Güler, Ebru Güngör’ün Momo’yla ilgili bir mağdur başvurusunun olup olmadığı sorusuna momoyla ilgili bir çocuğun, ailesinin aşırı uyarıları sonucunda oyunu görmediği halde zihninde bir korku yarattığını ve bu yüzden psikolojik olarak etkilenerek, kendisine başvurduklarını söyledi.

AİLENİN AŞIRI MOMO UYARISI ÇOCUĞU OLUMSUZ ETKİLEDİ

Momo’nun tıpkı Mavi Balina gibi çocukları yanlış yönlendirerek zarar görmelerine neden olabilecek bir oyun olduğunu söyleyen Güler. çocukları korumak için mutlaka internet üzerindeki hareketlerinin denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aynı zamanda ebeveynlerin böyle bir durumla karşılaşılması halinde bunun kontrol edilebilir olduğunu hissettirmelerinin de çocuklara güven vereceğini belirtti.

“AİLELER ÇOCUKLARIYLA KONUŞMALILAR”

Program konuklarından akademisyen Tülay Acar ise; Momo’nun Mavi Balina’dan farklı olarak ebeveynleri endişeye sevk edip çocuklar üstünde baskı yaratmalarını amaçlayan bir oyun olduğunu söyledi. Ebeveynlerin bu tuzağa düşmemelerinin çok önemli olduğunu belirten Acar, aileler çocuklarını korkutmadan, konuşarak onları denetlemeliler dedi.

68 ülke gezen fotoğrafçının bin parçalık magnet koleksiyonu Yaşam Çocukların 'baloncu dedesi' Yaşam Maslenitsa Bayramı, Silifke'de kutlandı Yaşam ÇEVKO 2018'de geri dönüşümle 3,6 milyar TL katkı sağladı Yaşam