Mülkiye'nin kapısı 'VIP' oldu

Abone ol

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) sembolü ana giriş kapısı öğrencilerin kullanımına kapatıldı.

Mustafa Mert Bildircin/ Birgün Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) sembolü ana giriş kapısı öğrencilerin kullanımına kapatıldı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde haziranda başlayan yenileme çalışmaları önceki hafta tamamlandı. Öğrenciler ve bazı akademisyenler tarafından, “Üniversiteyi halktan kopartacak” gerekçesiyle eleştirilen çalışmalar kapsamında yerleşke kapıları turnikeler konularak yenilendi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) sembolü haline gelen ana giriş kapısının, öğrencilerin kullanımına kapatıldığı öğrenildi. Fakülte yönetiminin, uzun yıllardır öğrencilerin girip çıktığı kapının kapatılması nedenine ilişkin sorulara “Okulumuza devlet büyükleri geliyor. Onları ağırlamak için yaptık” yanıtını verdiği ileri sürüldü.

‘Kötü görüntü oluşuyor’

Çoğunluğunu, “Barış için Akademisyenler” bildirisine imza atan isimlerin oluşturduğu onlarca akademisyenin ihraç edildiği, yönetmelik değişikliğiyle KHK mağdurlarının öğrenim görmesinin engellendiği Ankara Üniversitesi’nde skandal bir karara daha imza atıldı. Zamanında tamamlanamayarak derslerin işlendiği tarihe sarkan tadilatlar, önceki hafta sona erdi. Cebeci Yerleşkesi Giriş Kapısı başta olmak üzere, fakülte binaları ve rekreasyon alanlarını kapsayan çalışmaların tamamlanmasının ardından öğrenciler arasında büyük rahatsızlık yaratan bir uygulama hayata geçirildi. Kuruluşundan itibaren öğrencilerin giriş çıkış yaptığı Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF) sembol kapısı öğrencilere kapatıldı. Öğrenciler, yıllardır kullandıkları kapıdan girmek istediğinde, güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaştı. Dekanlığa yasağın nedenini soranlara, “Okula sürekli önemli işadamları ve devlet büyükleri geliyor. Kapı onları ağırlamak için yapıldı. Onların okula girişi sırasında öğrenciler çıkış yaparken çok kötü bir görüntü oluşuyor” yanıtı verildi.

‘Kabul etmeyeceğiz’

Okullarında son yıllarda yaşananların tedirginlik yarattığını söyleyen SBF öğrencisi Ayşe R., “Mülkiye yıpratılmaya çalışılıyor” dedi. Mülkiye’nin 159’uncu kuruluş yıldönümü kutlamalarına bazı mezunların katılımının engellendiğini de anımsatan Ayşe R., giriş kapısının öğrencilere yasaklanmasının gerekçesinin gülünç olduğunu belirtti.

Öğrenciler bu simgeden uzaklaştırılıyor

Kapının simge haline geldiğini bildiren Mehmet K., “Bu okula gelen öğrencilerin hayalleri arasında o kapıdan geçmek büyük yer tutuyor ama şimdi ‘devlet büyüğü’ geçsin diye insanları bu simgeden uzaklaştırıyorlar” ifadelerini kullandı.
SBF Maliye öğrencisi Taner K. de okulun ana kapısının protokol kapısı yapılmasının Mülkiye’ye ve öğrencilerine uzunca zamandır yapılan saldırıların bir uzantısı olduğunu söyledi.

Marmara için güzel haber Güncel Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kaleder hayatını kaybetti Güncel Her okulda mescit açılacak Güncel Konya'dan acı haber Güncel