Mustafa Karaalioğlu: Yoğun bir şekilde tartışılması CHP liderine hamle üstünlüğü kazandırıyor

Abone ol

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme yolculuğu'nun Türkiye'nin gündemine oturmasını değerlendirdi.

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" yolculuğuna çıkacağını açıklamasını köşesinde değerlendirdi.

Karaalioğlu, "Bu çorak zeminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'helalleşme' başlığıyla açtığı yolun dikkat çekmesi boşuna değildir. Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve partisi için bir tür yol haritası sayılabilecek cesur ve gerekli çağrısı, uzun süredir siyasetsiz kalan siyaseti doğru yerden harekete geçirmiş bulunuyor. Yoğun bir şekilde tartışılması, eleştiri ve övgü alması da CHP liderine hamle üstünlüğü kazandırıyor." ifadelerini kullandı.

Karaalioğlu, "Tabii ki mesele bir liderin rakiplerine karşı hamle üstünlüğü kazanıp kazanmaması değildir. Türkiye’nin gergin ve kızgın ruh haline iyi gelecek bir yaklaşımın ne kadar ve nasıl yol alabileceğine bakmak gerekir. Türkiye helalleşebilir mi? Temelde ikiye bölünmüş, bunun altında da sayısız gerilim alanı oluşturmuş bir toplum 'yeter artık' diyerek el sıkışabilir mi? Empati kurabilir mi, stresini boşaltabilir mi?" dedi.

Mustafa Karaalioğl yazısını, "Türkiye bunu mutlaka yapmalıdır ve CHP’siz helalleşme olamaz. CHP kararlı, dirençli ve sabırlı durursa; sadece merkezini değil tabanını da değişime zorlarsa pekala olabilir" ifadeleriyle sürdürdü.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Akif Beki: Nas yorumu ve hassasiyeti, iktidarın siyasi ihtiyaçlarına göre mi değişiyor? Siyaset Meral Akşener: Beni teneşire yatıracaklarmış, buyurun buradayım diyorum! Siyaset 'Resmi Gazete'yi bekleyin' diyen İYİ Partili Durmuş Yılmaz özür diledi Siyaset Murat Muratoğlu: 'Beşer Esad on binlerce teröristi, muhalifleri, Türkiye'ye kilitledi' Siyaset