Nagehan Alçı'dan 'çiğ brownie' tarifi

Abone ol

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, havaların yağmurlu olduğunu evdeki eski tarifleri karıştırdığını aktararak, brownie tarifi paylaştı.

Nagehan Alçı'nın bugünkü yazısından o bölüm:

Ev zamanı

Feci bir rüzgar, pis bir yağmur… Normalde yağmuru seven ben bile iki gündür aralıksız ve insanın gözünün içine yağan şeyden bıktım. Nem yüzünden soğuk da öyle keskin ki… Dışarı çıkmak bir eziyet.

Böyle havalarda elimden geldiğince programımı hafifletip, tembelliğime bahane yaratıyorum. Üstelik şimdi hafta sonu. Tam da evde kalıp, keyif yapma vakti.

Ama böyle soğuklar insanı şeytanla işbirliğine zorluyor. Tatlı, çikolata, ne bulsa yemeye teşvik ediyor. O nedenle biraz eski tarifleri karıştırdım ve tam da bu haftasonu için kolay ve "suçsuz" bir reçete buldum.

ÇİĞ BROWNIE

Malzemeler: 6-8 tane iri hurma-bir avuç ceviz içi-bir yemek kaşığı kakao-bir yemek kaşığı bal-bir yemek kaşığı yağ (hindistan cevizi yağı bulsanız harika olur olmazsa evde ne varsa)-bir tatlı kaşığı su-bir tutam tuz-20 damla vanilya ekstratı (yoksa yarım paket vanillin)

Yapılışı: Hurmaları, kakaonun dörtte üçünü, 15 damla vanilya ekstratını, suyu ve tuzu blendardan geçirin. Yağlı kağıt serdiğiniz borcama bu karışımı yayın. Bir kasede kalan kakaoyu, balı, vanilyayı ve yağı karıştırın ve sosu tepsideki karışımın üzerine dökün. Dolapta en az 2 saat bekletip dilimleyin.

Soyduğu iş yerine bu notu bıraktı Yaşam Down sendromlu Özge öğrencilerin burs umudu oldu Yaşam Görenleri 100 yıl öncesine götüren eczane Yaşam Sağanak mezarlığı, dolu seraları vurdu Yaşam