NATO askeri helikopteri denize düştü: 1 ölü

Abone ol

ERT, Akdeniz'deki NATO operasyonunun bir parçası olan Kanadalı bir fırkateynden çıkan askeri helikopterin denizde kaybolduğunu duyurdu.

Yunanistan ve İtalya arasında bulunan Adriyatik Denizi’nde NATO askeri helikopteri kayboldu.

Yunanistan devlet televizyonu ERT, Akdeniz’de Daimi NATO Denizcilik Grubu 2’nin (SNMG2) bir parçası olan ve Kanada firkateyninden havalanan helikopterin, Yunanistan ve İtalya arasındaki Adriyatik Denizi’nde kaybolduğunu duyurdu.

Yunan medyası, İtalyan ve Türk firkateynlerinin arama kurtarma çalışmaları için bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

Öte yandan, helikopterde 3 ila 6 kişiden oluşan mürettebatın olduğu düşünülüyor.

NATO askeri helikopterinin İyonya Denizi’nde düştüğünü, enkazın bulunduğu, helikopterdeki 6 askerden birinin öldüğü doğrulandığı belirtildi.

Kanada’ya ait HMCS Fredericton (FFH 337) firkateyni akşam saatlerinde helikopterin enkazına rastladı. Helikopterdeki 6 askerden birinin öldüğü doğrulandı.

HMCS Fredericton, Türkiye ve Yunanistan’ın da yer aldığı NATO’nun Akdeniz’deki Daimi Denizcilik Grubu 2’nin tatbikatına katılmıştı.

İngiltere'de 1.1 milyon porsiyon uçak yemeği ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Dünya Koronavirüsten en fazla etkilenen ikinci eyalet New Jersey'de parklar açılıyor Dünya Yemen'de özerklik ilan eden Güney Geçiş Konseyi sokağa çıkma yasağı ilan etti Dünya Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'dan 'koronavirüs' yanıtı: Ne yani? Ne yapmamı istiyorsunuz? Dünya