Nefret mitingini organize eden platform başkanından İçişleri Bakanlığı'na teşekkür

Abone ol

LGBTİ+ bireyleri hedef alan mitingi organize eden Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Genel Başkanı Kürşat Mican, desteklerinden dolayı İçişleri Bakanlığı'na teşekkür etti.

18 Eylül'de 'Büyük Aile Yürüyüşü' adı altında gerçekleştirilen ve kamuoyunda büyük tepki toplayan 'nefret mitingi' için yeni bir açıklama geldi.

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'e konuşan Mican, "Dünyanın en tehlikeli örgütü olan LGBT yapılanması İstanbul mitinginden olağanüstü rahatsız oldu. Milletimizin bugünü ve geleceğini tehdit eden bu haysiyet düşmanlığının tedirginliği çok daha fazla artacak çünkü biz bu protestoları dalga dalga her bölgeye yayacağız." diyerek nefret mitinglerine devam edeceklerinin sinyalini verdi.

"Türkiye’de LGBT tehlikesi çok geç fark edildi." diyen Mican, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz konferanslar dışında 150 bin ıslak imza topladık. Siyasi, bürokratik, sivil toplum kuruluşları nezdinde ahlaksızlığı yayan dernek ve benzer yapıların kapatılması için başvurularda bulunacağız. Medya ve diğer yollarla tanıtımının yapılmasının kanunen yasaklanması adına tüm girişimlerde bulunacağız. Türkiye’nin her yerinden insanlar ve STK’lar arıyor. Bu tepkiyi tek bir alanda toplayıp tek ses hâlinde hareket etmesini sağlamaya çalışacağız. Çünkü gerçekten de dünyanın en tehlikeli örgütü ile savaşıyoruz. Ne olur bütün milletimiz bu tehlikeyi görsün."

Mican, organizasyon için destek verenlere teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı:

"Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere İstanbul Valiliği, Emniyeti ve birçok resmî kurumun Saraçhane’deki eyleme sunduğu destek için de teşekkür ederim."

Valilik 'nefrete' izin verdi: İstanbul'da LGBTİ+ karşıtı miting

Sedat Peker ne planlıyordu? Gündem Barış Terkoğlu: Kim Sedat Peker'e koruma verdiyse örgüt üyesi o'dur Gündem Metin Solmaz yazdı: Çocuk kitabı, tiyatrosu, yemeği, müziği (böyle) olmaz! Gündem Sedat Peker'in avukatı: Emre Olur'un ifadesi alınmadı, gözaltı süresi sonuna kadar kullanılacak Gündem