New York'te nikahlara koronavirüs düzenlemesi! Video konferans ile evlenmek mümkün olacak

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüs salgınından en fazla etkilenen New York kentinde nikah ve evliliklerin görüntülü uygulamalar üzerinden yapılması yasal hale geldi.







New York'ta salgının yayılmasını önlemek için düğün gibi kalabalık grupları bir araya getiren etkinlikler yasaklanmış durumda.

Euro News'te yer alan habere göre; Evlilik işlemleri için karantina uygulamasının kaldırılmasını bekleyen New Yorklu çiftler, yeni kararnameyle birlikte Zoom gibi videolu uygulamalar aracılığıyla dünya evine girebilecek.

Alınan kararı basın toplantısında duyuran New York Valisi Andrew Cuomo, "Evlenmemek için mazeret kalmadı" dedi.

Evlilik gerçekleşmesi için damat, gelin ve nikah şahitlerinin canlı video konferans yayınına katılmaları zorunlu olacak. Önceden kaydedilerek yapılan nikah işlemleri geçerli sayılmayacak.

Dünyanın birçok ülkesinde kamu sağlığı gereği kurum ve kuruluşların faaliyetlerini dijital ortama taşıdığı bir dönemde Zoom, Teams, Google Meet ve Skype gibi araçların popülaritesi de arttı.

Fransa'da koronavirüsten son 24 saatte 547 kişi daha hayatını kaybetti Dünya Reuters: Koronavirüs, Türkiye ve ABD arasındaki füze hesaplarını askıya aldı Dünya İsrail Sağlık Bakanlığı: 226 yeni koronavirüs tanısı konurken, 298 iyileşme var Dünya İtalya'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 114'e yükseldi Dünya