Nureddin Nebati'nin mesajı ne anlama geliyor? 'Ya tutarsa kabilinden göstermeye çalışacak kadar gerçeklikten kopuk'

Abone ol

Çiğdem Toker'in yeni bakan Nureddin Nebati'nin mesajına ilişkin, "Bir iktidar 20 yıl sürünce topluma 'ya tutarsa' kabilinden öyle göstermeye çalışacak kadar gerçeklikle bağı kopuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfi Elvan'ın yerine atanan Nureddin Nebati'nin göreve başlamasına ilişkin yazdı.

Toker, 'Devir teslim' başlıklı yazısında Nebati'nin dünkü mesajındaki, "Eşgüdüm içinde Sayın cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalar çerçevesinde adımların atıldığı ve bu adımların atılması noktasında her türlü özverinin ortaya konulduğu bir süreci yaşayacağız" vurgusunu ele alarak şöyle değerlendirdi:

"Sevgili okurlar demek ki; bir iktidar 20 yıl sürünce, dengelerini altüst ettiği bir ekonomiyi kendisi değil de başkası yapmış zannedecek (!) veya topluma 'ya tutarsa' kabilinden öyle göstermeye çalışacak kadar gerçeklikle bağı kopuyor.
Bütün bunların topluma faydası nedir, diye sorabilirsiniz. Nebati, ihracatçı tekstil şirketi olan, eğitimi ekonomi üzerine olmayan, din temelli vakıflarda yer almış bir isim. Erdoğan ile aynı dili konuşan Nebati döneminde, ihracata ağırlık verirken emeği ucuzlatacak, diğer yandan da seçime odaklı harcamacı politikalar uygulanacağı, küsen seçmeni yeniden kazanmayı uman adımlar atılacağı anlaşılıyor."

Çiğdem Toker'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Limanlarda işletme süresini 49 yıla uzatan madde yasa teklifinden geri çekildi Güncel Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu, Resmi Gazete'de: Yeniden oluşturuldu Güncel Yeni Şafak yazarı: Sosyal medya kitlelerin afyonudur Güncel Erdoğan'ın başdanışmanı Akşit hayatını kaybetti Güncel