ODTÜ öğrencilerinden ağaç katliamı açıklaması: Verşan Kök rektör olamaz

Abone ol

ODTÜ'de sabah saatlerinde öğrencileri hedef alan müdahalenin hemen ardından ağaç katliamına başlandı. Ağaç katliamı öğrenciler ve akademisyenlerin duruşu sayesinde durdu.

ODTÜ'de bu sabah saatlerinde başlayan ablukanın ardından polis önce öğrencilere saldırdı, ardından ağaç katliamına başladı.

Polis öğrencilere gaz bombaları ile müdahale etti, öğrenciler yaralandı. ODTÜ'ye destek için gelen akademisyenler, milletvekilleri engellenmek istendi.

ODTÜ'de, sabah saatlerinde yaşanan 'yurt' gerginliği sonrası üniversiteye, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri geldi. Taşcıer, burada protesto gösterilerini sürdüren öğrencilere destek verdi. Taşcıer, "Sabahtan bu yana karşılaştığımız bu hukuksuzluklar diz boyu. Çankaya Belediyesi yetkilileri, gerekli kontrolü yaptı, buranın ruhsatsız bir şekilde hukuk dışı bir şekilde inşaata açıldığını tutanakla tespit etti" dedi.

REKTÖRLÜĞE YÜRÜNDÜ

Açıklamanın ardından CHP'li Taşcıer ile birlikte öğrenciler, rektörlüğe yürüdü. Yürüyüş sırasında öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök aleyhinde slogan attı. Daha sonra Taşcıer, Rektör Kök ile görüştü. Görüşmenin ardından toplanan öğrencilere hitap eden Taşcıer, ağaç kesiminin durdurulduğunu, Çankaya Belediyesi'nce inşaatla ilgili tutanak tutulduğunu kaydetti. Öğrenciler, polisin güvenlik önlemi aldığı kampüste beklemeye devam ediyor.

AĞAÇ KESİMİ DURDU

Öğrenci vekili rektör ile görüştü. ODTÜ'de Kavaklık'ta kaçak inşaat için başlayan ağaç kesimi öğrenci ve akademisyenlerin karşı duruşu ile durduruldu. İnşaat alanının mühürleneceği açıklandı. Öğrenciler burada yaptıkları açıklamada ODTÜ'yü savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Müdahale sonrası ODTÜ bileşenleri Kavaklık alanda polis barikatının kurulduğu yerde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Beyza Kurtoğlu, “Direnişimiz bitmemiştir, bitmeyecektir” dedi.

Kurtuoğlu, müdahalenin sorumlusunun başta ODTÜ Rektörü Verşan Kök, ODTÜ yönetimi ve AKP olduğunu söyledi. Binlerce canlının yok edildiğini, ağaçlara kıyıldığını belirten Kurtoğlu, yurdun inşasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

GÖZALTINDAKİ ARKADAŞLARIMIZI BIRAKIN

Kurtoğlu, gözaltındaki arkadaşlarını almadan ve inşaatı durdurmadan alandan ayrılmayacaklarını söyledi. Polisin üniversiteyi terk etmesini isteyen Kurtoğlu, ODTÜ yönetiminin polis ile işbirliğine son vermesini istedi. Kurtoğlu, KYK yurdu projesinin iptal edilmesi gerektiğini ve ODTÜ yurdunun yönetiminin ODTÜ’ye ait olması gerektiğini vurguladı.

Saldırının sebebinin ekoloji katliamının yanında ODTÜ’yü dize getirmeye yönelik politik bir saldırı olduğunu kaydeden Kurtoğlu, ODTÜ yönetiminin kimseye haber vermeden protokol imzalayarak 49 yıllığına ODTÜ arazisini peşkeş çektiğini söyledi.

TRUVA ATIDIR

Kurtoğlu, devamında şunları ifade etti:

"Yapılacak yurt ODTÜ’yü içeriden yıkmak için planlanmış bir Truva atıdır. İçeriden yıkmayı Verşan Kök ile başlatmaya çalışan AKP, yurt inşaası ile bu işgali doruk noktasına ulaştırmak istemektedir. Biliyoruz ki bu yurtlarda AKP kendi ideolojisini ODTÜ’ye dayatmaya çalışacaktır. Ancak tarih de göstermiştir ki ODTÜ saldırılarla direnişini kaybetmemiştir daha da büyütmüştür”.

Mimarlar Odası, rektörün profesörlüğünün elinden alınması ve meslekten men edilmesi için YÖK Etik kuruluna başvurdu.

Üniversiteli Buse Acar 166 gündür bulunamadı Güncel Gökhan Özoğuz'dan ODTÜ tepkisi: Başka yer mi yok? Güncel Zincirleme kaza: Genç Parti İl Başkanı öldü, kızı ile 8 kişi yaralı Güncel Bilal Erdoğan'dan Okçular Vakfı ile ilgili iddialara yanıt Güncel