Okullar karantina altında, öğretmenler aşılanmadı: 'Kandırmaktan vazgeçsinler'

Abone ol

Koronavirüs vakaları nedeniyle okullar karantina altına alınırken aşılamadaki yavaşlık nedeniyle öğretmenler hastalık riskiyle baş başa bırakıldı.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte 15 Şubat’tan bu yana 16 eğitim emekçisi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; köy okullarındaki öğretmenlerin bir kısmı aşılanırken şimdi ise 60 yaş üstü olan öğretmenlerin aşılanmasına başlandı. Bu grupların dışında kalan eğitimcilerin ise ne zaman aşılanacağı belirsizliğini koruyor.

Eğitim emekçileri, okullarda tüm önlemlerin alınmasını ve eğitim emekçilerinin tümünün aşılanmasını talep ediyor.

MANİSA’DA 6 OKUL KARANTİNAYA ALINDI

Manisa İl Hıfzıssıhha Kurulu, ortaokullarda 5, 6, 7’nci sınıflarda ve lise hazırlık ile 9, 10, 11’inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine karar verdi. Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener, Manisa’da görev yapan toplam 13 bin 910 öğretmenden bugüne dek yalnızca bin 900’ünün aşı olabildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Mart sonu itibarıyla 200’den fazla öğretmenimize ve 700 civarı öğrencimize Covid-19 tanısı konuldu. 250’ye yakın öğretmenimiz temaslı. 6 okul karantinaya alındı. Son bir haftada 22 öğretmen, 27 öğrenci ve 1 personelin daha vaka bilgisini aldık.”

Eğitim alanında salgına karşı hiçbir önlem alınmadığını vurgulayan Şener, “Bu durum yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini tehlikeye atıyor. Aşılamaların hızlanacağı ve yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi için tüm tedbirlerin alınacağı dört haftalık bir kapanma sürecini destekliyoruz. Komik önlemlerle insanları kandırmaktan vazgeçsinler” dedi.

DÖRT HAFTALIK KAPANMA ŞART

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal ise son 3 haftada şubenin örgütlenme alanı içinde 93 eğitimci ve 52 öğrencinin Covid-19’a yakalandığını, Torbalı’da bir okulun karantinaya alındığını söyledi. Vardal, “Türkiye genelinde öğretmenlerin yüzde 10’u bile aşılanmadı. Bakanlığın, öğretmenlerin bir an önce aşılanmasını sağlaması gerekiyor. Salgının yayılım hızının durdurulabilmesi için 4 haftalık kapanma ve hijyen, maske, ek personel ve öğretmen ataması gibi önlemlerin hızla alınması gerek” diye konuştu.

Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin salgınla baş başa bırakıldığını vurgulayan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran da, “Acil kapanma zorunluluk. Aşılanma tamamlanana ve düzenli test başlayana dek yüz yüze eğitime ara verilmeli. Bu talebimiz yüz yüze eğitimin daha sağlıklı ve kesintisiz devamı için. Aşı, düzenli test, acil kapanma ve kamusal önlemlerle, bu vaka artışı ve ölümler engellenebilir” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere güvenlik soruşturması Eğitim Melih Bulu’yu 5000 imza ile istifaya çağırdılar Eğitim Öğretmenler, koronavirüse yakalanan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak, yoklama alacak Eğitim Melih Bulu'nun 'atanmasının' ardından kurulan iki fakülte, yargıya taşındı Eğitim