Orhan Kemal’in Cibali’deki evinin tabelası söküldü

Abone ol

Kitaplarından sonra geriye bıraktığı en değerli hatırası evi olan Türk edebiyatının en önemli romancılarından Orhan Kemal’in 1954 ve 1966 yılları arasında Fatih Cibali’de yaşadığı evinin tabelası söküldü.

Kitaplarından sonra geriye bıraktığı en değerli hatırası evi olan Türk edebiyatının en önemli romancılarından Orhan Kemal’in 1954 ve 1966 yılları arasında Fatih Cibali’de yaşadığı evinin tabelası söküldü. Tabelanın ise kim tarafından ve neden söküldüğü bilinmiyor.

BirGün gazetesinden Tuğçe Çınar'a konuşan semt sakini Gökhan Erten, durumu fark etmesi üzerine Fatih belediyesine ilettiğini söyledi. Erten, belediyenin olayla ilgileneceklerini belirtmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadığını ifade etti.


Belediyeden geri dönüş alamayan ve durumu Orhan Kemal müzesine de bildiren Erten, müzeden de destek alamadıklarını, söyledi. Erten “Müze yönetimi halkın desteğinin gerekli olduğunu ve belediyeye dilekçe verilmesi gerektiğini söyledi” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı Güncel FETÖ'nün 'Bayrampaşa İmamı' gözaltına alındı Güncel Çağrı Danışman davasında polisler hakkında karar Güncel 'Sinop'taki nükleer güç santrali projesi askıya alındı' iddiası Güncel