Pakistan-Afgan sınırında Taliban’ın işgalinden bugüne 2 Pakistanlı asker hayatını kaybetti

Abone ol

Pakistan ordusunun açıklamasına göre Afganistan-Pakistan sınırında çıkan silahlı çatışmalarda 2 Pakistan askeri hayatını kaybetti.

GERÇEK GÜNDEM - ÇEVİRİ / Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesinden bugüne, Afganistan-Pakistan sınırında çıkan silahlı çatışmalarda 2 Pakistan askeri hayatını kaybetti.

Pakistan ordusunun açıklamasına göre bugüne kadar sınırda 2 veya 3 saldırgan hayatını kaybetti ancak bu bilgi doğrulanamıyor çünkü Afganistan-Pakistan sınırı gazetecilere ve insan hakları örgütlerine yasak.

Çatışmaların yaşandığı Bajaur bölgesi, Tehrik-i Taliban Pakistan (TTP) veya Pakistan Talibanı olarak bilinen örgütün de yer aldığı İslamcı militanların bulunduğu Pakistan’ın hukuksuz birkaç bölgesinden biri. (Aljazeera)

Kabil Havalimanı'na yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi Dünya Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs vakaları ve ölümler hakkında flaş uyarı! Dünya Almanya'nın gündemi oldu: Hamallık yapan Zeki Gökhan milletvekili oldu Dünya 6 ve 7 yaşındaki öğrencilere yazılı sınav yapılması yasaklandı Dünya