Pik yapmak nedir? Pik noktası ne demek? Fahrettin Koca'nın açıkladığı pik ne anlama geliyor?

Abone ol

Yeni tip koronavirüs ile mücadelede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sıklıkla kullandığı pik noktası merak ediliyor. Pik yapmak nedir? Pik noktası ne demek? Fahrettin Koca'nın açıkladığı pik ne anlama geliyor?

Özellikle koronavirüs ile mücadele sürecinde uzman isimlerin ve özellikle de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalar ile birçok terim gündeme gelmeye devam ediyor.

Hal böyleyken vatandaşlar bu terimlerin anlamlarını merak ederek internet üzerinden "pik yapmak nedir, ne demek?" şeklindeki birçok soruya internet üzerinden yanıt arıyor. Uzmanların son zamanlarda en çok kullandığı bu terim; corona virüsü salgınının pik noktasına ulaşıp ulaşmadığı yönündeki yorumları sırasında kullanılıyor. Peki, nedir bu neredeyse her gün uzman kişiler tarafından duyduğumuz terim. Özellikle tıp literatüründe fazlasıyla kullanılan ifade birşeyin en üst yani zirve noktasına ulaşması olarak tanımlanıyor. Sizler için hazırladığımız haberimizde konuya dair tüm detayları derledik. Pik yapmak nedir, ne anlama gelir? Pik noktası ne demektir? İşte konuya dair merak edilenler ve bu kelimenin detaylı anlamı…

PİK YAPMAK NEDİR? CORONA VİRÜSÜ PİK NOKTASINA ULAŞTI MI?

Uzmanlar tarafından devamlı olarak kullanılan bu terimin sözlük anlamına bakıldığında; zirve noktası, en üst seviye gibi ifadelere rastlıyoruz. Salgınla ilgili olarak terimin kullanılması ise corona virüsü vaka sayısının en üst seviyesine ulaşıp ulaşmadığı yönünde oluyor.

TDK , oyun, denizcilik, sanayi ve ekonomi terimi olan pik hakkında şu bilgileri veriyor:

Pik oyun terimi olarak "Maça" anlamında kullanılır.

Bir denizcilik terimi olarak ise "Geminin kıç tarafındaki bayrak serenine açılan üçgen biçimindeki yelken" anlamında kullanılır.

Aynı zamanda bir sanayi terimi olarak da kullanılabilen pik, "Dökme demir" anlamına gelir.

Aynı zamanda bir gelişmenin zirveye çıktığı an olarak da kullanılabilir.

Pik seviyesi ise "zirve noktası" anlamında kullanılır.

'2 bin 279 işçide koronavirüs tespit edildi' Güncel 10 Nisan gecesi vatandaşlar ne satın aldı? Sokağa çıkma yasağı hakkında dikkat çeken araştırma Güncel Kocaeli'de 5 katlı apartman koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı Güncel 156 kadın ve LGBTİ+ örgütünden infaz düzenlemesine karşı ortak bildiri Güncel