Putin'den ABD'ye sert uyarı!

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin doğrudan güvenlik için tehdit arz eden füze konuşlandırmalarına göz kapamayacaklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Sırbistan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.

Sırbistan ziyareti öncesinde Sırp medyasına konuşan Putin, “Elbette biz ABD’nin doğrudan güvenliğimiz için tehdit arz eden füze konuşlandırmalarına göz kapama niyetinde değiliz.

Etkili karşı tedbirler almak zorunda olacağız. Ancak Rusya, sorumluluk ve sağduyu sahibi bir ülke olarak yeni silahlanma yarışına ilgi duymuyor” dedi.

‘BATI PROVOKASYONLARDAN VE TEHDİTLERDEN VAZGEÇMELİ’

Putin, “Batı mevkidaşlarımızı şantaj, tehdit ve provokasyon yöntemlerinden vazgeçmeye, uluslararası hukuka saygı göstermeye ve Birleşmiş Milletler Anlaşması’nda yazılı ilkeler temelinde devletlerarası diyalog kurmaya çağırıyoruz.

Barışın korunması, küresel ve bölgesel güvenlik ve istikrarın güçlenmesi tam da bunda yatıyor” ifadelerini kullandı.

‘ULUSLARARASI DURUMUN İYİLEŞTİRİLMESİNDEN YANAYIZ’

Rus lider, “Rusya kararlı ve tutarlı bir şekilde, gergin ve öngörülemez olarak kalmaya devam eden genel uluslararası durumun iyileştirilmesini savunuyor.

Üstelik bu durum büyük oranda ABD ve bazı diğer Batı ülkelerinin kuvvet dahil son bulmayan, tek taraflı eylemleri yüzünden oluşmuştur. Bunun sonucunda genel cepheleşme ve güvensizlik havası güçleniyor” diye konuştu.

Brexit Anlaşması'na 'hayır' dediler! Dünya Sevgililer Günü yerine 'Bacılar Günü' Dünya 'Cep telefonumu aldı' dedi, babasını ihbar etti Dünya Morgda ölmediği anlaşıldı, ancak... Dünya