Rotten Tomatoes sıraladı: İşte Netflix Türkiye'deki en iyi filmler
Film eleştirilerinin, oyuncuların, yönetmenlerin, fragmanların ve sinema haberlerinin yer aldığı internet sitesi Rotten Tomatoes, çevrimiçi içerik platformu Netflix'te yer alan en iyi filmleri belirledi.
Film eleştirilerinin, oyuncuların, yönetmenlerin, fragmanların ve sinema haberlerinin yer aldığı internet sitesi Rotten Tomatoes, çevrimiçi içerik platformu Netflix'te yer alan en iyi filmleri belirledi.
En az 20 eleştirinin olduğu filmler sitenin derecelendirme sistemi Tomatometer'a göre sıralandı.
1. His House
Genç bir mülteci çift, savaşın yerle bir ettiği Güney Sudan’dan kaçar. Küçük bir İngiliz kasabasına yerleşen çift, burada kendilerini yeni bir hayat kurmaya çalışır. Çift, kasabaya alışmakta zorlansa da yeni yaşamlarına uyum sağlamak için çabalar. Ancak aile, çok geçmeden kasabanın düzgün görüntüsünün altındaki korkunç gerçeklerle karşı karşıya kalır.
2. Crimp Camp
Crip Camp, engelli gençlerin bulunduğu bir yaz kampında yaşananlara odaklanıyor. 1970’lerde geçen belgeselde, engelli gençler için düzenlenen bir yaz kampında, onların hayatının tamamen değişmesine neden olacak bir devrimin fitilinin ateşlenmesi ile birlikte yaşanalar gözler önüne seriliyor.
3. Dick Johnson'ın ölümü
Yönetmen Kirsten Johnson, Dick Johnson is Dead belgeseli ile, 86 yaşındaki babasının kaçınılmaz sonu ile yüzleşmeye çalışıyor. Ölüm ve sonrası ile ilgili fantazilerini kurgulayan Johnson, bu sayede babası ile onu sonsuza kadar hayatta tutacak bir bağ kuruyor.
4. Shirkers
Garip, gizemli bir filmin nostaljik öyküsünü anlatan belgesel Shirkers online izleme platformu Netflix sayesinde kitlelerle buluşan filmlerden. ... Hikâye, Sandi Tan'ın çocukluğu ve yakın arkadaşı Jasmine ile film dünyasını keşfetmeleriyle başlıyor. Daha sonra ikiliye bir sinema kursunda tanıştıkları Sophia katılıyor.
5. Athlete A: Jimnastikte Taciz Skandalı
Belgesel, ABD Jimnastik Takımı doktoru Larry Nassar'ın tacizine maruz kalan sporcuları ve Jimnastik Federasyonu'nun kirli kültürünü ifşa eden muhabirleri konu alıyor.
6. Güçlü Ada
Yönetmen Yance Ford'un erkek kardeşinin öldürülmesini araştıran bu Oscar adayı belgeselde aile, keder ve ırksal adaletsizlik konuları bir arada işleniyor. Bu filmle Ford cinsel kimliğini saklamayan ilk Emmy ödülü kazanan ve Oscar'a aday gösterilen transseksüel yönetmen oldu.