RTÜK'ün Gezi davası kararı muhalefetin gündeminde: 'Suç işliyorsun ve bu devranın dönmek üzere olduğunu unutuyorsun'

Abone ol

RTÜK'ün Gezi davasından sonra milletvekillerinin eleştirilerini yayınlayan kanallara verdiği ceza muhalefetin tepkisini çekiyor. CHP'li Taşcıer'in "suç işliyorsunuz" paylaşımına RTÜK Başkanı Şahin yanıt verdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Gezi davasında çıkan kararları eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın ifadelerini canlı yayından veren KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber’e para cezası verdi.

RTÜK’ün kararı muhalefetin tepkisini çekti.

“İKTİDARIN TELEVİZYON KOMİSERİ EBUBEKİR ŞAHİN, SUÇ İŞLİYORSUN VE BU DEVRANIN DÖNMEK ÜZERE OLDUĞUNU UNUTUYORSUN”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda RTÜK’ün kararını eleştirdi ve şunları kaydetti:

“Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel'in basın açıklamasını canlı yayınlamayı ceza gerekçesi yapan RTÜK'ün kararı nasıl bir dikta rejiminin hüküm sürdüğünün açık örneği. İktidarın Televizyon Komiseri Ebubekir Şahin, suç işliyorsun ve bu devranın dönmek üzere olduğunu unutuyorsun.”

ŞAHİN’DEN YANIT

CHP’li Taşcıer’in eleştirisine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yanıt verdi. Şahin, “Sayın Vekil, hiçbir tehdite boyun eğmeden, haksız ve kabul edilmez suçlamalarınızı reddederek görevimizi kanunlardan aldığımız yetkiyle vicdan rahatlığıyla yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“VİCDANINIZ SİZE KALSIN, BAĞIMSIZ MAHKEMELER YETKİYİ KANUNLA MI EMİRLE Mİ KULLANDIĞINIZI ORTAYA KOYAR”

CHP’li Gamze Taşcıer de Şahin’in yanıtına karşı şunu söyledi:

“Görevi kanuna uygun yapıyorsanız yargılanmaktan korkmayın. Ancak İktidarın Televizyon Komiseri olarak ‘yetkiyi’ bir kişiden alarak görevi kötüye kullanıyor ve suç işliyorsunuz. Vicdanınız size kalsın, bağımsız mahkemeler yetkiyi kanunla mı emirle mi kullandığınızı ortaya koyar.”

İstanbul Sözleşmesi, 11. yılında: 'İyi ki ‘Tek adama karşı çok kadın’ demişiz...' Siyaset Göç İdaresi suç duyurusunda bulunmuştu; Ümit Özdağ'dan ilk açıklama Siyaset Memleket Partisi'nde deprem: Kurucu isim istifa etti Siyaset Göç İdaresi Başkanlığı'ndan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu Siyaset