Rusya: Bir sınır kontrol noktamız Ukrayna'dan atılan roketle vuruldu

Abone ol

Rusya güvenlik servisi FSB tarafından yapılan açıklamada, Rostov'da Ukrayna sınırına 150 metre mesafede bulunan bir sınır noktasının Ukrayna tarafından atılan roketle vurulduğu ifade edildi

GERÇEK GÜNDEM - Rusya yönetiminden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde ülkenin Ukrayna ile sınırına yakın bölgede bulunan Şerbakovo köyünde bulunan bir sınır kontrol noktasının Ukrayna topraklarından atılan bir füzeyle tahrip edildiği bilgisi paylaşıldı.

Rus istihbarat servisi FSB tarafından yapılan açıklamada, sınırdan 150 metre uzaklıkta bulunan kontrol noktasının FSB sınır koruma servisi tarafından kullanıldığı belirtildi.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

FSB tarafından yayınlanan videoda, hasar alan küçük bir kulübe görülüyor. Açıklamada kulübenin sınır devriyeleri için kullanılan bir tesis olduğu belirtiliyor.

FSB'nin açıklaması Rusya yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna'yı saldırıları artırmakla suçladığı açıklamalarının arkasından geldi.

Kiev yönetimi ise bu iddiaları yayınlayarak, sınır hattındaki askerlerin bölgedeki tansiyonun yükselmemesi için katı emirler altında olduğunu belirtti.

Ukrayna ordusu sözcüsü Pavlo Kovalchuk tarafından yapılan açıklamada ise "Bu yalan haberlerin üretilmesini engelleyemiyoruz ancak her zaman sivil yapıları ve Rostov bölgesindeki herhangi bir yeri vurmayacağımızı vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu’ndan çok sert Osman Kavala açıklaması Dünya Ukrayna: Sınırdaki Rus birliklerinin sayılarında bir azalma görmüyoruz Dünya KKTC'de UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti kuruldu Dünya Arjantin'de haftalardır süren orman yangını en az 8 farklı bölgede devam ediyor Dünya