Rusya İtalya’ya verdiği sanat eserlerini geri istedi

Abone ol

Rusya Kültür Bakanlığı, İtalya’daki müzelere ödünç verdikleri sanat eserlerinin iadesini istedi.

Dünyanın en büyük müzelerinden olan St Petersburg’daki Hermitage Müzesi’nin Müdürü Mikhail Borisoviç Piotrovsky, İtalya’daki iki müzeye bir mektup yazarak, ödünç verdikleri eserleri ay sonuna kadar geri istediklerini bildirdi.

Hermitage Müdürü, Milano kentindeki Palazzo Reale ve Gallerie d’Italia müzelerine gönderdiği mesajda şöyle yazdı:

“Rusya Kültür Bakanlığı’nın kararına göre ödünç olarak yurtdışına gönderilen tüm eserlerin Rusya’ya iade edilmesi gerekiyor. Hermitage bir devlet müzesi olarak Kültür Bakanlığı’na bağlıdır… Bu kararın sizin için büyük üzüntü ve sıkıntı yaratacağını tahmin ediyorum ve anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.”

Hermitage Müzesi’nin Milano’daki müzelere ödünç olarak yolladığı eserler arasında İtalyan heykeltıraş Antonio Canova’nın bir heykeli ve İtalyan ressam Tiziano’nun bir tablosu da yer alıyor.

Putin onayladı: Ukrayna'ya karşı Orta Doğu'dan 16 bin kişilik yeni ordu Dünya Savaş çok daha vahim hale gelebilir: İşte Putin'in önündeki 5 senaryo Dünya Kovid-19'da yeni varyant: ABD ve Avrupa'da en az 17 kişide görüldü, etkileri henüz bilinmiyor Dünya İngiltere Savunma Bakanlığı: Rusya'nın ilerlemesini engelleyen lojistik sorunlar sürüyor Dünya