Saadet Partisi Libya Tezkeresi kararından vazgeçti

Abone ol

Saadet Partisi tezkereyi destekleme kararından vazgeçti.

Saadet Partisi tezkereyi destekleme kararından vazgeçti. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, "Tezkereyi kabul etmediğimizi Saadet Partisi adına ifade ediyorum" dedi.

Saadet Partisi, bugüne kadar ilk kez AKP'nin bir tezkeresine doğrudan destek verdiğini açıklamış ve desteğin altında yatan asıl sebebin Libya'daki Sarraj hükûmetinin Müslüman Kardeşler yani İhvan destekçisi olması olduğu öne sürülmüştü.

İki milletvekili partisine rağmen destek olmadı

Saadet Partisi'nin açıklamasının ardından milletvekillerinden Cihangir İslam Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda görüşmelere katılmayacağını açıklamış, Abdulkadir Karaduman ise katılıp konuşma yapacağını belirtmişti.

Kürsüden konuşan Karaduman, "Libya'da yaşanacakların tüm sorumluluğu iktidarın omuzlarındadır. Buna ortak olmayacağız" diyerek tezkereyi reddetti.

Kılıçdaroğlu'ndan ikinci Libya Tezkeresi paylaşımı Siyaset Gelecek Partisi: Kanal İstanbul Türkiye'nin gerçek gündemi değil Siyaset CHP'li Çeviköz: Vatan evlatları Libya çöllerine gönderilemez, bu tezkereye hayır diyoruz Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Libya çağrısı Siyaset