Seçim öncesi yine devredeler! Karamollaoğlu montajı

Abone ol

SAADET lideri Temel Karamollaoğlu'nu 'rakı içerken' gösterdiği iddia edilen ve 8 Mayıs'ta sosyal medyada dolaşıma sokulan fotoğrafın montaj olduğu ortaya çıktı.

SAADET lideri Temel Karamollaoğlu'nu 'rakı içerken' gösterdiği iddia edilen ve 8 Mayıs'ta sosyal medyada dolaşıma sokulan fotoğrafın montaj olduğu ortaya çıktı. Montajda kullanılan fotoğraflar da bulundu.

Sosyal medyada paylaşılan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu rakı içerken gösterdiği iddia edilen fotoğrafın montaj olduğu ortaya çıktı. Bir kullanıcı tarafından 8 Mayıs 2019’da Facebook’a yüklenen fotoğraf yaklaşık 7 bin kişi tarafından paylaşılmıştı.

Ancak fotoğrafın Karamollaoğlu’nun rakı içtiğini gösterdiği iddiası doğru değil. Fotoğraf montajlanarak oluşturulmuş. Fotoğrafın aslı hisse.net adresli forumun üyelerinin 23 Haziran 2012 yılında yapmış olduğu bir etkinlikten. Temel Karamollaoğlu’nun fotoğrafa montajlanan görüntüsü ise 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kampanyasında kullanılan bir fotoğraftan alınmış.

teyit.org’dan Hatice Kübra Ünsay’ın haberine göre, orijinal fotoğraf 26 Haziran 2012 tarihinde kullanıcı adı “reha kaya” olan üye tarafından ilgili forum başlığında diğer forum üyeleri ile paylaşıldı. Ünsay forumu halen aktif olarak kullanan Reha Kaya ile de iletişime geçti. Söz konusu fotoğraftaki Reha Kaya fotoğrafın orijinalini paylaştı.

PAYLAŞAN SAYFA TROLL İÇERİK ÜRETİYOR

Orijinal fotoğrafta masanın üzerinde duran ıslak mendil ambalajından restoranın Sapanca’da bulunan ‘Özkum Restaurant’ olduğu anlaşılıyor. Restoranın Foursquare üzerinden erişilebilen fotoğrafları ile Reha Kaya’nın paylaştığı aynı akşam çekilen diğer fotoğraflar karşılaştırıldığında restoranın terasında bulunan tekne ucu tasarımı da görülebiliyor.

Temel Karamollaoğlu’nun fotoğrafa montajlanarak eklenen görüntüsü ise 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi seçim kampanyaları sırasında kullanılmış.

İddia konusu fotoğrafın ilk olarak “2023 Diriliş” isimli Facebook sayfası tarafından 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi Mayıs 2018’de dolaşıma girdiği anlaşılıyor. 2023 Diriliş sayfası iddiada bulunan bu görseli ise daha sonra silmiş.

2023 Diriliş isimli sayfa Facebook’ta ürettiği montaj ve troll içerikler ile biliniyor. Sayfanın hakkında kısmında sayfadaki içeriklerin “eğlencelik” olarak sınıflandırıldığı görülüyor. Güncel gönderilere bakıldığında da sayfanın halen parodi içerik ürettiği anlaşılıyor.

Ankara'daki boş arazi rantı dudak uçuklattı: Melih Gökçek tam... Siyaset HDP'den çözüm süreci açıklaması: 'Başlayacak ama...' Siyaset CHP'li Erkek'ten Soylu'ya çok konuşulacak yanıt Siyaset Ekrem İmamoğlu: Siyasete yeni bir ruh getireceğiz Siyaset